UPDATE Creșă din București, închisă după ce trei angajați nevaccinați au fost depistați cu COVID-19

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 14:47
2277 citiri
UPDATE Creșă din București, închisă după ce trei angajați nevaccinați au fost depistați cu COVID-19
Copiii vor sta acasă în următoarele două săptămâni

O creșă din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă pentru două săptămâni, după ce trei angajați au fost depistați cu COVID-19. Este vorba despre personal didactic și auxiliar.

Cei trei angajați ai creșei nu erau vaccinați.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, urmează să fie făcută o dezinfecție în întreaga clădire. Până la reluarea cursurilor, personalul creșei menține legătura cu părinții copiilor.

Activitatea creşei "Teiul Doamnei" din Sectorul 2 din Bucureşti a fost suspendată după ce mai mulţi angajaţi ai unităţii au fost confirmaţi cu COVID-19. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu SARS-CoV-2, precizează Primăria Sectorului 2.

"În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 funcţionează Creşa Teiul Doamnei, cu sediul în str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2, cu o capacitate de 80 locuri, care s-au ocupat începând cu 1 septembrie 2021. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu virusul coronavirus SARS-CoV-2", a arătat, marţi, într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Conform sursei citate, primul caz a fost confirmat în 3 septembrie, la un angajat de la grupă, luându-se măsurile recomandate de către Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti, respectiv suspendarea activităţii la grupă şi izolarea/carantinarea bolnavului/contacţilor. De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităţilor pentru dezinfecţia şi nebulizarea spaţiilor din grupă, în conformitate cu normele legale în vigoare.

"În data de 13.09.2021 au fost confirmaţi alţi trei angajaţi, iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2; prin toate acţiunile desfăşurate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 2 a urmărit cu prioritate respectarea dreptului la sănătate al copiilor ca drept fundamental prevăzut de legislaţia în vigoare. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a informat părinţii copiilor cu privire la suspendarea activităţii creşei şi va menţine legătura cu părinţii prin personalul creşelor, în vederea cunoaşterii şi înţelegerii măsurilor anunţate", a precizat Primăria Sectorului 2.

Regulile în cazul apariției unui caz de COVID-19 într-o clasă sunt diferite în învățământul preșcolar și primar față de cel gimnazial și liceal. La apariția unei îmbolnăviri, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și cei din liceu pot continua cursurile la școală doar dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

În cazul copiilor din preșcolar și a celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ.

Testarea se organizează în școală. În cazul în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă corsurile online până în ziua 14.

În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a celor de liceu, la apariția unui caz de COVID într-o clasă pot continua cursurile la școală elevii vaccinați anti-COVID și cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile. Elevii nevaccinați vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.

Citește și:
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...