Din ianuarie, ANAF si Inspectia Muncii merg in control la firmele suspectate de munca la gri

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 21:18
5803 citiri
Din ianuarie, ANAF si Inspectia Muncii merg in control la firmele suspectate de munca la gri
Foto: Ziare.com - Arhiva

Inspectia Muncii si Directia Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor demara controale, incepand din luna ianuarie, la firmele care sunt suspectate de munca la gri, a declarat, luni, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat in cadrul Inspectiei Muncii.

"Am semnat un protocol cu ANAF, cu directia de Antifrauda, avand in vedere ca sunt suspiciuni ca exista salariati care lucreaza doua ore, dar in fapt acestia lucreaza opt ore. Inspectia Muncii nu are competenta sa sanctioneze aceste lucruri, le are ANAF si atunci facem impreuna control. O sa demaram controale impreuna, incepand din luna ianuarie", a spus Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a precizat ca nu exista o lista cu firmele care urmeaza sa fie verificate si nici nu exista o durata prestabilita a campaniei.

"Sunt suspiciuni si vin din teren, de la inspectorii de munca. Acestia spun ca au fost gasiti salariati care lucreaza doua ore, trei sau patru ore, dar ei de fapt stau acolo mai mult. Ei au contract cu timp partial. Francezii ii spun munca disimulata. Noi ii spunem munca la gri", a afirmat Nicolae Bratu.

Potrivit datelor prezentate de seful Inspectiei Muncii, la 30 noiembrie 2015 in registrul general de evidenta a salariatilor erau 5.428.715 de salariati activi, 6.162.739 de contracte de munca active, din care 1.109.460 cu timp partial.

#controale munca gri Fisc, #controale inspectia muncii ianuarie, #controale firme munca gri , #angajati