Presedintele ANAF: Unele sindicate nu vor ca oamenii sa ia stimulente

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:27
2625 citiri
Presedintele ANAF: Unele sindicate nu vor ca oamenii sa ia stimulente

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, a acuzat luni seara sindicatele ca se opun acordarii stimulentelor angajatilor si l-a somat pe Vasile Marica, liderul Sed Lex, sa-si prezinte demisia pentru ca scos oamenii la proteste.

"Noi nu acordam stimulentele dupa apartenenta la un anumit sindicat, le acordam pe criterii de performanta, din anumite motive unele sindicate nu au dorit ca acesti oameni sa ia stimulente, nu stiu de ce, poate il intrebam pe domnul Marica (n red. Vasile Marica), a incercat in permanent sa creeze discutii", a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF, la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca Vasile Marica ar trebui sa isi prezinte demisia pentru ca a indemnat oamenii sa protesteze. Liderul ANAF a adaugat ca planul de acordare a stimulentelor va fi prezentat organizatiilor sindicale cu care negociaza Ministerul de Finante, urmand ca acesta sa fie transmis pentru o analiza suplimentara si la Minister, "pentru a se elimina orice posibilitate de abuz".

Vasile Marica: Sindicatele au confiscat protestul

In replica, Vasile Marica, liderul Sed Lex, sustine ca si-a depus deja demisia de onoare, in urma evenimentelor de la Ministerul de Finante, insa din pricina faptului ca cerut oamenilor sa se retraga, avand incredere in promisiunile conducerii Ministerului de Finante.

Acesta a subliniat ca angajatii au fost mintiti de conducerea Ministerului de Finante, care a promis ca acorda stimulente la salariu, doar pentru a linisti oamenii. Vasile Marica a adaugat ca sindicatele nu au dreptul moral sa semneze vreun acord cu conducerea Ministerului, ci nu puteau decat sa transmita mai departe documentele membrilor de sindicat, care pot sa fie sau nu de acord cu ele.

"Noi nu aveam dreptul moral sa semnam ceva, noi ar fi trebuit sa mergem in fata oamenilor sa vedem daca vor sa semneze sau nu. Am confiscat actiunea spontana a oamenilor", a declarat Vasile Marica, contactat telefonic de Realitatea TV.

Declaratiile lui Marica vin dupa ce liderul NSFP, Sebastian Oprescu, a acceptat propunerile conducerii Ministrului de Finante, privind acordarea stimulentelor dupa anumite criterii.

Sute de angajati de la Ministerul de Finante si de la angentiile din subordine au blocat, timp de doua zile, activitatea la minister, protestand fata de eliminarea stimulentelor, odata cu venirea noului ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Oamenii sunt nemultumiti ca au ramas cu salarii de sub 700 de lei.

Protestul de la Finante s-a incheiat dupa ce ministrul a promis stimulentele restante

Nu toti angajatii din Finante vor primi stimulente, anunta liderii de sindicat

Dupa ce ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat ca stimulentele vor fi acordate, oamenii au plecat acasa, insa ulterior sindicalistii au anuntat, in urma discutiilor cu conducerea, ca se doreste acordarea stimulentelor numai in functie de performanta, si nu tuturor angajatilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Blejnar, #proteste Minister Finante, #stimulente finante , #angajati