Ziare.com

Romanii, cei mai harnici din Europa - nimeni nu munceste mai mult ca noi

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 20:40

   

Romanii, cei mai harnici din Europa - nimeni nu munceste mai mult ca noi
Durata efectiva anuala medie de lucru pentru salariatii cu norma intreaga din Romania este cea mai ridicata din Uniunea Europeana, releva un studiu al institutului Coe-Rexecode, facut public miercuri.

Astfel, angajatii cu norma intreaga din Romania au lucrat in medie, in 2010, 2.095 de ore, fiind urmati de unguri (2.021 ore) si maltezi (sub 1.983 ore). Durata medie de lucru pentru angajatii cu norma intreaga din Romania nu a cunoscut fluctuatii majore din 1998 si pana in 2010, osciland in jurul a 2.100 de ore.

Cele mai putine ore lucrate in 2010 le-au avut angajatii cu norma intreaga din Suedia (1.719 ore), Franta (1.679 ore) si Finlanda (1.670 de ore), releva studiul citat, care se bazeaza pe date comparabile furnizate de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene.

In acelasi timp, durata efectiva anuala medie de lucru pentru angajatii cu norma partiala este a doua din blocul comunitar, dupa cea din Ungaria,

Astfel, salariatii cu norma partiala din Romania au lucrat in medie, in 2010, 1.200 de ore, fiind devansati doar de cei din Ungaria, cu 1.226 de ore. Salariatii romani sunt urmati de cei polonezi, cu 1.077 de ore.

La polul opus, salariatii cu norma partiala care au lucrat cele mai putine ore in 2010 sunt cei din Irlanda (876 ore), Danemarca (849 ore) si Marea Britanie (836 ore).

Pe de alta parte, Romania se situeaza printre ultimele state din UE in privinta numarului orelor lucrate de angajatii independeti cu norma intreaga (2.068 de ore), fiind urmati doar de luxemburghezi (2.064 ore), britanici (2.016 ore) si bulgari (1.754 ore).

La acest capitol pe prima pozitie se afla lucratorii independenti austrieci (2.551 ore), urmati de cei germani (2.459 ore) si francezi (2.453 ore).

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2106 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cantitate. Dar calitatea?

?

 

da asa este

doi incarca ,trei descarca camionul nu se umple nici odata ! Pina si cocosul toata ziua munceste si rascoleste gunoiul da din pacate numai il inprastie si nu face nici oua !!

harnicie

statistica e incompleta.stiu ca a aparut una asemanatoare luna trecuta in care ne aflam tot pe locul 1 ca ore lucrate,insa ca eficienta eram printre ultimele locuri.adica se lucreaza dupa dictonul comunist inoculat adanc in mintile unor oameni de calitatea a 2-a :"Ei se fac ca ne platesc,noi ne facem ca muncim" sau daca ati uitat "Cine-i harnic si munceste,ori e prost ori nu gandeste" :)
ne meritam soarta,ca popor...

 

eeeeeeeeee

nu este chiar asa domnule .... cine-i harnic si munceste are tot ce vrea cine NU si leneveste are TOT asa ... :-)))

nu-i chiar asa, uite aia care muncesc putin au si

un nivel de trai inalt! Nu ramane decit USL sa promita ca va face saptamana de lucru de 4 zile iar in cele 3 zile libere ca-i relaxeze cu antenele si irealitatile romanesti

Suntem de rasul curcilor....

Untouchable-s

UN FILM DE NOTA 10+!

pacat!

decat mult si fara rost
mai bine putin si prost
(noi n-am mai iesit din era aia..)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor