Somaj tehnic si la Pirelli Slatina: 4.000 de angajati afectati

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 12:33
6950 citiri
Somaj tehnic si la Pirelli Slatina: 4.000 de angajati afectati
Foto: Arhiva Facebook/ Pirelli

Pandemia de coronavirus afecteaza si Pirelli, cel mai mare angajator din judetul Olt, care a decis sa-si trimita in somaj tehnic toti angajati.

Este vorba despre aproximativ 4.000 de salariati, scrie Gazeta de Sud.

Astfel, angajatii intra in somaj tehnic timp de o saptamana, in intervalul 23 - 31 martie.

"Pirelli Slatina anunta suspendarea activitatii fabricii, in perioada 23-31 martie 2020, in contextul ingrijorarilor recente legate de raspandirea COVID-19, dar si a incetinirii solicitarii produselor, pe piata auto.

In afara masurilor de preventie a contaminarii cu COVID-19 aplicate deja in interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunta ca reluarea activitatii de productie se va face cu un numar cat mai redus de angajati, tocmai pentru a putea garanta standarde cat mai ridicate de protectie a propriilor angajati, asigurand in acelasi timp si furnizarea produselor solicitate", au transmis reprezentantii companiei.

Firma mai precizeaza ca va monitoriza constant evolutia situatiei si este pregatita sa intervina cu masuri suplimentare daca va fi necesar.

Cu peste 145 de ani de istorie si cu o vasta traditie in producerea de anvelope, Pirelli este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata globala si unul dintre cei mai cunoscuti producatori de anvelope Premium, desfasurand operatiuni in 13 tari.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#somaj tehnic Pirelli Slatina, #angajati pirelli Romania somaj tehnic , #salariati