Ziare.com

Targu-Jiu: Un singur rrom si-a gasit de lucru la Bursa Locurilor de Munca

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 21:23

   

Targu-Jiu: Un singur rrom si-a gasit de lucru la Bursa Locurilor de Munca
O singura persoana si-a gasit de lucru, vineri, la Bursa Locurilor de Munca pentru persoanele de etnie roma organizata la Targu-Jiu, desi la targ au venit 50 de rromi.

La evenimentul organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj au participat 13 angajatori, care au oferit 116 locuri de munca.

In ciuda faptului ca foarte multi rromi din Targu-Jiu nu au un loc de munca stabil, doar 50 de persoane s-au prezentat la bursa.

Majoritatea locurilor de munca oferite au fost in domeniul constructiilor, dar au existat si slujbe pentru rromii cu studii superioare. Un singur rrom cu studii superioare s-a angajat pe loc, ca administrator al unui hotel din orasul Ticleni.

Sorin Bratu are 34 de ani si este din Targu-Jiu: "Am terminat in urma cu 12 ani facultatea de drept in Bucuresti. Am fost o perioada profesor de istorie si traditia rromilor. Am avut noroc sa ma angajez ca administrator la un hotel in Ticleni", a spus el.

Sase oameni de afaceri de etnie rroma au cautat la bursa muncitori calificati si necalificati, pe langa acesti angajatori mai participand si alti sapte angajatori.

"Bursa este actiune de corelare a cererii si ofertei de forta de munca, prin care se incearca sa se ofere posibilitatea cetatenilor rromi aflati in cautarea unui loc de munca de a se intalni in mod direct cu agentii economici angajatori si de a purta discutii. Speram in angajarea unui numar cat mai mare de rromi. Din pacate, au participat foarte putini", a spus Ana Maria Niculescu, purtator de cuvant al AJOFM Gorj.

Conform AJOFM Arad, pentru aceasta editie a Bursei locurilor de munca pentru persoane de etnie rroma au fost contactate peste 100 de firme, insa doar 15 si-au prezentat ofertele. Firmele participante au pus la dispozitia celor interesati 125 de posturi de muncitori in constructii, muncitori necalificati, zidari, confectioneri, ospatari, barmani, ospatari, cameriste si bucatari, agenti asigurari, voluntari in cadrul Armatei si doar un singur post care a necesitat studii superioare, in marketing.

La finalul Bursei, organizatorii au afirmat ca din cei 31 de etnici rromi care si-au cautat un loc de munca, 20 au fost selectati in vederea angajarii, iar zece au fost angajati pe loc.

"S-ar putea ca unul dintre motivele pentru care s-au prezentat foarte putine persoane sa fie si canicula. Pe caldura lumea se misca mai incet. Pot spune ca, nu numai ca e slaba implicarea, dar lipseste participarea firmelor cu patroni de etnie roma din Arad", a declarat Marinel Hentes, director al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Arad.

Reprezentantul unei firme care si-a prezentat, vineri, oferta la Bursa locurilor de munca pentru persoane de etnie rroma a spus ca a gasit mai multe persoane interesate de un loc de munca la actiunile similare organizate pentru persoanele cu handicap.

Sursa: rNews

Articol citit de 970 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe ei

49 nu aveau chef de muna

 

vai saracii

ceilalti 49 erau supracalificati si nu puteau fi angajati pe asa posturi nedemne de ei

pe ei

ceilalti 49 numara corect pana la cinci cu ajutorul familiei

Cica

Un tzigan intra intr-un bar se aseaza si striga la barman :" Un rom, aici" la care barmanul :Te-am vazut, da-te'n p.u.l.a mea

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor