Americanii fac donatii pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 23:25
2987 citiri
Americanii fac donatii pentru Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: Arhiva

Catedrala Mantuirii Neamului, proiect al Bisericii Ortodoxe Romaneva primi bani pentru finalizarea constructiei din partea Comunitatii Ortodocsilor din Statele Unite ale Americii.

Ortodocsii din America au reusit sa stranga pana acum 16.000 de dolari care vor fi transferati in contul Patriarhiei Romane pentru a sprijini lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, se arata intr-un comunicat al Bisericii ortodoxe din Romania.

Inalt Preasfintitul Arhiepiscop Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Romane din America i-am trimis Patriarhului Daniel o scrisoare in care il asigura pe Preafericit ca americanii vor sustine in continuare efortul ridicarii Catedralei.

"Cu ajutorul si sustinerea credinciosilor din cadrul Episcopiei Ortodoxe Romane din America, am reusit sa colectam suma de 16.000 dolari care vor fi trimisi electronic in contul Patriarhiei Romane. Aceasta actiune de intrajutorare a construirii catedralei ramane deschisa, iar cand vom avea posibilitatea, va vom sustine si pe viitor.

Asa cum bine stiti, si America in aceasta perioada trece prin criza economica si resursele noastre financiare sunt destul de limitate, avand in vedere faptul ca aici Statul american nu ne ajuta cu nimic, ci totul depinde de grija si sustinerea credinciosilor nostri", se arata in scrisoare.

Bucurestenii au cotizat cu 2,5 milioane de lei pentru realizarea acestui proiect, la care se adauga peste 25 de milioane de lei dati de admnistratia locala, precum si suma de 10 milioane de lei din partea Guvernului Romaniei, acordata in februarie 2011. De asemenea, Primaria Sectorului 2 a acordat, cu titlu de asistenta financiara pentru ridicarea lacasului de cult, suma de 10 milioane de lei, iar Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a acordat si el cu ajutorul Consiliului General 6,5 milioane de euro pentru Catedrala si alte 47 de biserici.

Liviu Negoita fostul edil al Sectorului 3 a donat doar 5 milioane de lei.

Constructia Catedrala Mantuirii Neamului, care va costa circa 200 milioane euro, a inceput la finele anului 2010 si se estimeaza ca lucrarile vor dura trei ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#americani donatii Catedrala Neamului, #constructie Catedrala Neamului , #biserica