Ascunde Vaticanul faptul ca in crestinismul timpuriu au existat femei preot?

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 22:54
5701 citiri
Ascunde Vaticanul faptul ca in crestinismul timpuriu au existat femei preot?
Foto: Daily Mail

Vaticanul a dezvaluit mai multe fresce din perioada crestinismului timpuriu, unde sunt prezentate scene, ce par a infatisa femei preot. Frescele se gasesc in Catacombele Priscilla din Roma, insa Vaticanul a negat faptul ca frescele ar reprezenta acest lucru.

Frescele dateaza din anii 230-240 d.Hr., una dintre ele infatisand un grup de femei care celebreaza banchetul Euharistiei si alta care arata o femeie cu bratele intinse, ca si cum ar fi preot, potrivit Daily Mail.

Frescele italiene au fost restaurate recent, iar ele ar putea dezvalui existenta femeilor preot in anii din perioada bisericii crestine timpurii. Vaticanul a raspuns la aceste afirmatii prin aceea ca ele sunt doar "niste basme senzationale".

Catacombele Priscilla reprezinta un labirint complex de camere funerare subterane, care se intind pe o distanta de peste 12 kilometri sub partea de nord a orasului Roma.

Zona este adesea numita "Regina catacombelor", deoarece aici sunt camerele funerare ale papilor si o mica fresca reprezentand Madonna si Copilul, cea mai veche imagine a acesteia cunoscuta.

Frescele din Catacombe o dovada a femeilor preot sau doar o interpretare?

Cardinalul Gianfranco Ravasi, ministrul culturii al Vaticanului, a deschis "Cubicle of Lazzaro", care este o camera mortuara unde exista imagini ale unor scene biblice, cu apostolii Petru si Pavel.

Femeia cu bratele ridicate din fresca din Catacombe poarta un vesmant liturgic bogat, ceea ce pare a fi unul purtat de preoti.

Asociatia preotilor femei romano-catolica spune ca aceste imagini reprezinta o dovada ca in biserica crestina timpurie au existat preoti femei si prin urmare, aceasta practica ar trebui sa fie si in ziua de astazi.

Dar Fabrizio Bisconti, administratorul Comisiei arheologice a Vaticanului a declarat ca "o astfel de interpretare a frescelor este pur si simplu o fabula, o legenda".

Dupa cum se stie, Vaticanul a restrictionat accesul la preotie doar barbatilor, argumentand faptul ca Iisus si-a ales apostolii numai barbati.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#femei preot crestinism timpuriu, #fresce femei preot Roma, #fresce catacombe Roma, #Vatican negat femei preot , #biserica