Ziare.com

Biserica nu se lasa: Casatoria intre un barbat si o femeie sa fie in Constitutie

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 19:39

   

Biserica nu se lasa: Casatoria intre un barbat si o femeie sa fie in Constitutie
Biserica Ortodoxa Romana cere ca in Constitutie sa se precizeze ca familia este intemeiata prin casatoria intre un barbat si o femeie.

"In contextul dezbaterilor publice din ultimul timp referitoare la proiectul de modificare a Constitutiei Romaniei, Sfantul Sinod sustine definirea in legea fundamentala a familiei ca elementul natural si fundamental al existentei si dezvoltarii societatii, care se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor si beneficiaza de sprijin si ocrotire din partea statului si a societatii", transmite Patriarhia Romana, intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

In plus, Sfantul Sinod a analizat rezultatele finale ale recensamantului populatiei Romaniei din anul 2011 si a aprobat un nou program pastoral-social - metode si mijloace de intarire a pastoratiei la nivel local (eparhial), regional (mitropolitan) si national.

"Biserica Ortodoxa Romana va intensifica pastoratia in randul credinciosilor cu scopul constientizarii si apararii institutiei familiei naturale si traditionale, pentru diminuarea numarului divorturilor, a avorturilor, a violentei domestice, a abandonului copiilor", mentioneaza sursa citata.

Ping-pong cu familia din Constitutie

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a vorbit, pe 9 iunie, despre controversatul amendament privind reglementarea, prin Constitutie, a familiei rezultate din casatoria "intre un barbat si o femeie".

"Revizuirea Constitutiei nu e una care ingradeste sau pune in paranteza drepturi, ci le sporeste. In acest spirit s-au facut amendamente, printre care unul, absolut corect, pe care l-am sustinut, cel legat de discriminare, de ceea ce trebuie sa faca statul impotriva discriminarii. Era firesc ca in Constitutie sa fie inclusa si orientarea sexuala.

In acest context, colegii au ridicat problema: da, suntem de acord ca orientarea sexuala sa fie trecuta printre criteriile fundamentale pentru a nu fi discriminat, dar sa nu fie interpretata ca ulterior sa se ajunga la casatoriile gay si dupa aceea la adoptii pentru acest cupluri. Cred ca nu e preocuparea statului ce orientare si comportament intim trebuie sa aiba cetatenii, dar trebuie sa fie preocuparea statului sa reglementeze drepturile familiei. Pot exista cupluri care convietuiesc, impart tot ce au de impartit, dar nu in forma familiei", a explicat la acea vreme liderul PNL.

Ulterior, comisia de revizuire a Constitutiei a revenit asupra amendamentului prin care se definea, in legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

D.R.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1878 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce are biserica

Cu constitutia,baba si mitraliera....biserica e de mii de ani...constitutia e de ieri....ce au comun...in ortodoxie e simplu...o casatorie,e intre un om si o femeie....si nimeni nu o poate schimba...doar daca schimbam totu...o dam dam toti pe spatareala....dimineata,la prinz si seara......mai era un popa Laurentiu,oponar convins,care ar fi mai intelegator...ca si el e p irlit...mincal-ar cuveaua....

 

Cred ca esti tata de......

ALbine. Romanii normali sunt ortodocsi si merg la biserica. Normali inseamna majoritari si care au respect pentru neam si traditiile neamului. Au respect pentru istoria acestui neam si nadajduiesc intru dainuirea lui.

Poate n-ai inteles

O casatorie este intre un om si o femeie...mai mult nu vreau sa adaug...dar ma intreb ce are biserica cu constitutia.....cu politica in general....

Dupa ultimele "cercetari"...

... numai 0,2% din Romani s-au declarat atei ("86,5% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxa"):

http://www.ziare.com/social/recensamant/ins-a-publicat-rezultatele-finale-ale-recensamantului-suntem-mai-putini-1244373

Cred ca-i mai putin decat in orice alta tara.

Deci Romania ar trebui sa fie definita drept ortodoxa.

Casatoria e un act religios. Statul e plagiator!

Daca vrea musai sa controleze masele, statul n-are decat sa oficieze ceva à la "pacs":

https://fr.wikipedia.org/wiki/Pacte_civil_de_solidarit%C3%A9

BOR sa dea in judecata statul pentru plagiat!

Nihil sine Deo!

BINE face Biserica .. :)):))

Ai Dreptate, Deleanu.

Cestia care ii supara, este ca BISERICA NU poate fi Des_FIINTA_ta ...

IO NU am Nevoie de Biserica pentru a fi MORAL.

Da' STIU ca Majoritatea AU Nevoie.
SI, mai ales STIU ca BOR ESTE O Armata de Rezerva.

STIU si "Dujmanii" Liphtacks ... :)):))

De AIA trimit SLUGA_cks Platite sa faca Agitatiune, ma'ntzelegi ... :)):))

CE spui IO, este cu ATAT mai credibil cu CAT BOR, la Instigatiunea UNORA din ..:)):)),
OPARITI de Cestia cu Biblioteca Nationala din 2002,

NU a vrut sa ma ajute.
Desi STIE Cestiunea MEA, pana la Varf.

DACA in general BOR face BINE,
Faptuu' ca are FRICA de Unii, NU este Bine.

Da' Io fac Deosebirea intre Institutiune, Global_Pozitiva si

PREOTI si Popi Administrativi cu Frica MARE de ... :)):)):))

Biserica trebuie sa

fie mai activa. Sint romani, in mare parte ortodocsi, iar casatorie inseamna un act consfintit de buna voie INTRE un barbat si o femeie. Ce ar fi sa auzim miine casatorie intre un barbat si o capra sau alte nenorociri debitate de mintibolnave. Chiar ca numai ramine decit sa moara romanasii la ce zile au ajuns...Speram ca mai sint si minti luminate in parlament nu numai betivi, chiori, homolai si alte creaturi mutante.

 

Titlul spune tot

"Biserica nu se lasa"
Mai bine zis "nu va lasa" - materialisti, libidinosi si pagani.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor