Biserica Ortodoxa Romana, solutia miraculoasa la criza UE (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 11:01
5373 citiri
Biserica Ortodoxa Romana, solutia miraculoasa la criza UE (Opinii)
Foto: realitatea.net

Nu stiu de ce si-or mai fi batut capul liderii Europei cu viitorul Uniunii, cand solutia pentru toate crizele lor e atat de aproape. Nu s-a gandit nimeni pana acum, dar incurcate sunt caile Domnului si multa minte e nevoie sa aiba omul ca sa le dea de urma.

Traian Basescu a ales "the hard way", ducandu-se la intalnirea de la Bruxelles hotarat sa le dea peste nas tuturor ipocritilor care abandoneaza tarile mici pentru a-si face dreptate lor, granzilor, cand ar fi putut sa il sune pe Patriarhul Daniel.

Solutia e chiar modelul de afaceri de mega succes pe care il inregistreaza Biserica Ortodoxa Romana de cand e condusa de fostul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei Daniel.

Dupa cativa ani de investitii inteligente, dupa o organizare originala si in forta a structurilor business-ului, profitul anual al BOR a ajuns, potrivit ultimelor date, la aproape 100 de milioane de euro. Nu-i chiar mult, nu s-ar plati pensiile din atata doar, dar e un model pe care ar putea sa-l urmeze si marii datornici ai Europei.

Cu Patriarhul Daniel in frunte, Biserica Ortodoxa a demonstrat ca banul nu mai e ochiul dracului, iar slujitorii si adoratorii argintilor nu sunt unealta dracului, ci afacerile sunt noua mantuire a omenirii. Si, ca un om de succes, e si normal ca Patriarhul Daniel sa se plimbe cu cele mai luxoase masini din lume. De aici si eroarea in care se afla toti cei care se arata oripilati de lejeritatea cu care capul BOR isi afiseaza luxul.

Deci. Daca la Bruxelles luminatii Europei ar medita cateva minute la reteta de succes in afaceri a BOR, ar avea solutia tuturor crizelor lor instant in fata ochilor.

Primul si cel mai important pas in rezolvarea crizei - increderea supusilor. Asa cum BOR este institutia in care romanii au cea mai mare incredere, in ciuda tuturor motivelor, la fel trebuie sa isi propuna si UE sa redea speranta europenilor in viitor. Cum implinesti asta? Reintroducerea dragostei pentru bani si speranta ca ei vor mantui lumea.

Daca iubesti banii ii lasi sa circule, exact asa cum face si BOR, nu-i mai aduni la ciorap, asa cum pare chibzui astazi toata lumea - de la banci, fonduri de investitii si pana la guverne, afaceristi si oameni simpli. Din dragoste pentru afaceri, Biserica Ortodoxa a lasat banul sa lucreze in afaceri tot mai diversificate si tot mai extinse. De la trust media si spalatorii ecologice pana la afaceri cu imobiliare, nimic din ce e lumesc nu a scapat ochiului ager al slujitorului Domnului.

Daca ar intelege saracii Merkozy & comp... dragostea de arginti, increderea in puterea banilor si de aici lejeritatea de a-i repune in circulatie, prin intermediul unor afaceri exceptate de la fiscalitate, ar putea readuce zambetul si fericirea printre muritorii de rand. Si ar fi salvati. Nu strategii fiscale complicate, nu viziuni sofisticate si calcule interminabile, ci renasterea increderii in bani si a dragostei pentru lux.

Sa nu ne mai temem sa iubim luxul si bogatia, sa nu ne mai fie frica de cumpararea bunavointei divine cu arginti si a eternitatii prin titluri bancare. Daca aceste ingrediente simple au avut un asemenea succes pe plan national, in cadrul unei organizatii care se bucura si de toata increderea, atunci viitorul inca suna bine. Trebuie doar sa renuntam la prejudecati si sa urmam Biserica Ortodoxa Romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#venituri Biserica Ortodoxa Romana, #Patriarhul Daniel limuzina Mercedes , #biserica