Biserica Ortodoxa sa dea inapoi proprietatile greco-catolicilor - proiect

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 11:40
2420 citiri
Biserica Ortodoxa sa dea inapoi proprietatile greco-catolicilor - proiect

Deputatul PDL Ioan Oltean vrea ca lacasurile de cult, terenurile, cimitirele si casele parohiale care au apartinut Bisericii Greco-Catolice si au trecut in patrimoniul celei ortodoxe sa revina in parohiile Bisericii Unite.

In acest sens, Oltean a depus o invitiava la Camera Deputatilor, prin care cere sa fie infiintate comisii care sa stabileasca situatia juridica a proprietatilor Bisericii Greco-Catolice preluate de BOR, conform Romania Tv.

Comisia ar trebui sa fie formata din trei persoane - cate trei reprezentanti ai fiecari parti implicate, astfel incat sa se gaseasca o solutie si pentru comunitatea religioasa care va fi nevoita sa renunte la imobil.

Initiativa lui Oltean face referire si la faptul ca proprietarul poate sa incheie cu fostul detinator al imobilului "contracte de inchiriere prin care sa asigure folosinta deplina si netulburata a imobilului pentru o perioada de zece ani pentru lacasurile de cult si terenurile aferente si de cinci ani pentru casele parohiale si terenedurile aferente acestora, precum si pentru cimitire".

#Oltean initiativa legislativa biserica, #terenuri biserica inapoiate catolici, #BOR terenuri greco catolici , #biserica