Biserica, scandalizata de un afis contra discriminarii minoritatilor sexuale

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 10:37
3282 citiri
Biserica, scandalizata de un afis contra discriminarii minoritatilor sexuale
Foto: Buna Ziua Iasi

Un afis contra discriminarii minoritatilor sexuale, amplasat pe panouri publicitare din mai multe orase, a starnit nemultumirea reprezentantilor Bisericii, care considera demersul public cu pricina drept "o provocare regretabila la adresa crestinilor, chiar in preajma Sfintelor Paste".

Afisul prezinta un bebelus avand la mana o eticheta pe care scrie "homosexual", alaturi de mesajul "Orientarea sexuala nu este o alegere, nu este o boala". El a fost amplasat in mai multe orase mari, printre care Timisoara si Iasi, ca parte a programului "Eu sunt! Tu?".

Acest program se adreseaza comunitatii gay din Romania si este derulat de fundatia Population Services International (PSI) Romania, filiala a retelei globale PSI.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Iasilor considera regretabil ca intr-un loc public sa fie expus un astfel de panou, intamplator sau nu, chiar in perioada in care crestinii ortodocsi (majoritari in municipiul Iasi) se pregatesc sa serbeze Pastele.

"Homosexualitatea (ca si alte devieri in comportamentul sexual) nu reprezinta o orientare innascuta, cum sugereaza panoul respectiv, existand si studii ale unor specialisti care combat aceasta idee. (...) Este evident, asadar, ca pentru un crestin (dar si pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un pacat.

Cei care au cazut intr-o astfel de patima au insa sansa de a se ridica, prin pocainta si spovedanie, iar Biserica se roaga pentru indreptarea lor, condamnand insa cu fermitate pacatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la moda la un anumit moment", spun reprezentantii Arhiepiscopiei.

Reprezentantii Bisericii mai spun ca Sfanta Scriptura, atat in Vechiul, cat si in Noul Testament, condamna in mod clar si fara echivoc orice fel de comportament sexual deviant.

Sustinatorii campaniei contra discriminarii minoritatilor sexuale vad drept binevenit afisul cu pricina.

"In sfarsit, in ciuda pozitiilor unor grupari izolate, de extrema dreapta si a reprezentantilor crestinismului, in Timisoara a aparut in zona centrala un panou educational care explica oamenilor realitatea: orientarea sexuala nu este o alegere, nu este o boala. Cum era de asteptat, nu au intarziat sa apara nici reactiile irationale, pline de ura, venite din partea grupurilor de extrema dreapta, a preotilor si a adeptilor cultelor religioase", se scrie pe un blog.

Programul "Eu sunt! Tu?" este finantat de Mecanismul Financiar European al Norvegiei, Lichtenstein si Islandei si Fondul Global de lupta impotriva SIDA, tuberculozei si malariei.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#afise discriminare sexuala, #biserica afise discriminare minoritati sexuale , #biserica