BOR cere din nou bani pentru Catedrala Neamului

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 19:05
4970 citiri
BOR cere din nou bani pentru Catedrala Neamului

Patriarhia Romana vrea mai multi bani pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului din Capitala, cerand Consiliilor Judetene cate 300.000 de lei pentru continuare proiectului.

Biserica Ordodoxa Roamana a trimis o scrisoare catre administratiile locale, in luna noiembrie, prin care solicita ajutor pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului, scrie Adevarul.

"Constatam cu ingrijorare ca, in contextul crizei actuale economice, rezultatele colectei nationale pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului s-au diminuat ingrijorator (...).

In aceste conditii, va rugam sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei (...) pentru plata materialelor si a manoperei necesare lucrarilor la suprastructura in aceasta faza esentiala pentru bunul mers al intregii lucrari", se precizeaza in document.

Oprescu vrea sa-i dea patriarhului Daniel o diploma pentru Catedrala Neamului

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ca aceasta scrisoare respecta Ordonanta nr. 19 din 2005, care se refera la construirea monumentului. Acesta sustine ca, la solicitarea BOR, Catedrala poate primi fonduri atat din bugetul central, cat si de la bugetele locale.

"Potrivit legii Catedralei, pot fi oferiti bani de la bugetul central si de la bugetele locale, la solicitarea Patriarhiei Romane. Catedrala nu este doar a bucurestenilor, ci a tuturor romanilor din tara si din strainatate", a explicat Stoica.

Catedrala Neamului va avea doua hoteluri, un restaurant si magazine

Costurile pentru prima faza a lucrarilor se ridica la 100 de milioane de euro, iar pana acum BOR a reusit sa stranga 25 de milioane de euro. Totusi, majoritatea Consiliilor Judetele si Locale sustin ca nu vor da bani pentru Catedrala Neamului, argumentand ca aceasta este responsabilitatea aparatului central si ca administratiile locale doneaza catre bisericile din judet.

Citeste si:
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...