Cadou de la Guvern pentru preoti: Decizia care nu a fost facuta publica

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 16:16
8197 citiri
Cadou de la Guvern pentru preoti: Decizia care nu a fost facuta publica

Guvernul a oferit gratuit imobile mai multor biserici, printre care si episcopiei acuzate ca a facut campanie pentru Victor Ponta in timpul prezidentialelor din noiembrie.

Astfel, Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului a primit gratuit mai multe imobile ale statului pe care le avea in administrare pana acum, in timp ce alte cladiri au ajuns la Manastirea Polovragi din judetul Gorj si la Parohia Sf. Nicolae din Campina, judetul Prahova, relateaza Mediafax.

Imobilele au fost cedate intr-o sedinta de guvern recenta, fara ca decizia sa fie comunicata public. Cladirile au ajuns in proprietatea bisericilor prin hotarare de guvern.

Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului a primit o constructie de aproape 1.500 de metri patrati si un teren de peste 3.100 de metri patrati, Manastirea Polovragi din Gorj - o constructie de 72 de metri patrati, iar parohia din Campina a devenit proprietara a doua imobile in suprafata totala de peste 200 de metri patrati si un teren de circa 2.500 de metri patrati.

Executivul a introdus pe agenda ultimei sedinte de guvern dinaintea turului doi al prezidentialelor un proiect de hotarare prin care mai multe imobile sunt cedate bisericilor.

Dupa fapta si rasplata: Ponta vrea sa dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pro PSD

Proiectul a fost inregistrat pe data de 10 noiembrie, dupa ce, pe 8 noiembrie, episcopul Maramuresului si Satmarului, PS Iustin Sigheteanu, le-a sugerat credinciosilor veniti la slujba sa voteze cu Victor Ponta, potrivit inregistrarilor video difuzate de presa locala.

"Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce", a spus episcopul in biserica, unde se aflau mai multi politicieni, printre care deputatul de Satu Mare Ovidiu Silaghi si presedintele CJ Satu Mare, ambii membri ai partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, PLR, care l-a sustinut pe Ponta in turul doi al alegerilor.

Preot, in biserica: Votati Victor Ponta! Amin!

La sedinta de atunci au fost amanate atribuirile de imobile, care, insa, au fost cedate bisericilor zilele trecute. In plus, pana in acel moment, Executivul alocase mai multe milioane de lei pentru manastiri si catedrale din Fondul de rezerva al bugetului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#imobile gratis biserici, #imobile biserici campanie Ponta , #biserica