Catedrala Mantuirii Neamului - oamenii saraci si batranii, cei mai constiinciosi donatori

Joi, 13 Februarie 2014, ora 15:30
4941 citiri
Catedrala Mantuirii Neamului - oamenii saraci si batranii, cei mai constiinciosi donatori
Foto: Arhiva

Catedrala Mantuirii Neamului are nevoie de sume colosale pentru a fi construita, iar preotii cer bani din toate partile. Dupa ce au apelat la Consiliile Judetene sa faca donatii, Biserica se indreapta catre cei mai nevoiasi dintre romani, cerandu-le sa cotizeze.

"Credinciosii de pretutindeni sunt asteptati sa aseze caramida lor la edificarea celui mai important lacas de cult al romanilor ridicat de la Revolutie incoace: Catedrala Mantuirii Neamului", se arata intr-un comunicat de pe site-ul oficial al monumentului.

Patriarhia Romana incearca sa ii convinga pe romani sa doneze, sustinand ca "viitoarea Catedrala patriarhala reprezinta materializarea aspiratiilor si viselor a zeci de generatii".

Iohannis, despre finantarea Catedralei Neamului: Nu simt nevoia

"Este impresionant faptul ca sunt donatori de toate varstele. Avem un parinte din zona Turnu Severin care are 94 ani si care doneaza cu regularitate niste sume importante de bani considerand ca acesta este modul in care ii multumeste lui Dumnezeu pentru faptul ca isi vede visul cu ochii, deoarece de cand era tanar dorea sa se construiasca o Catedrala a Mantuirii Neamului", a precizat preotul Nicolae Crangasu de la Sectorul Monumente si Constructii Bisericesti al Patriarhiei Romane.

Oamenii saraci doneaza cel mai des

Acesta a mentionat ca donatiile nu sunt foarte mari, dar sunt importante pentru Biserica, "pentru ca donatiile credinciosilor, persoane fizice, sunt cele mai constante surse ale santierului".

"Asa cum se intampla intotdeauna, sperantele vin de unde nu te astepti. Oameni cu venituri modeste doneaza constant o suma de bani, constienti fiind de faptul ca putinul lor de acum se va materializa, mai tarziu, intr-un simbol al tuturor romanilor", se mai arata in documentul Patriarhiei Romane.

Preotul mai spune ca monumentul are "o multime" de donatori, insa cei mai ferventi dintre acestia sunt credinciosii cu venituri reduse, care rup 10, 15 lei din salariul sau pensia lor si ii ofera Catedralei Neamului, in fiecare luna.

Buzau: CJ si Primaria nu aloca bani pentru Catedrala Neamului. Sunt alte prioritati

"Avem insa oameni care desi au posibilitati financiare foarte reduse ei reprezinta cei mai statornici donatori pentru catedrala chiar daca dintr-o pensie foarte mica sau dintr-un salariu foarte mic doneaza sume mici, de 10 lei sau de 15 lei, pentru un asemenea santier, dar doneaza lunar si avand in vedere ca doneaza in lipsa unor rezerve suplimentare pentru bugetul familiei lor ele devin de foarte mare pretiozitate pentru noi", a afirmat preotul Nicolae Crangasu.

Biserica anunta ca enoriasii trebuie sa acceseze site-ul catedralaneamului.ro pentru a afla cum pot dona. In plus, in comunicat se mai precizeaza ca un afis informativ exista in toate bisericile ortodoxe romanesti, atat la parohii, cat si la manastiri.

https://ziare.com/social/biserica/bor-cere-din-nou-bani-pentru-catedrala-neamului-1273580

De asemenea, Patriarhia a cerut Consiliilor Judetene, in luna noiembrie a anului trecut, cate 300.000 de euro pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului.

"Constatam cu ingrijorare ca, in contextul crizei actuale economice, rezultatele colectei nationale pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului s-au diminuat ingrijorator (...). In aceste conditii, va rugam sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei (...) ", se preciza in document.

Catedrala Neamului, dotata cu hotel si fast-food

Constructia monumentului a inceput in anul 2010, iar costurile au fost estimante la sute de milioane de euro. Catedrala Neamului va avea o capacitate de 5.000 de credinciosi, fiind decorata cu ornamente si candelabre valoroase.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#donatii Catedrala Neamului, #donatii saraci Catedrala Neamului, #donatii batrani Catedrala Neamului , #biserica