Cazul elevei disparute din Bucuresti: Acuzatii la biserica

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 18:46
2203 citiri
Cazul elevei disparute din Bucuresti: Acuzatii la biserica
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ca, din punctul de vedere al Bisericii, duhovnicul Iuliei Ionescu, eleva din Bucuresti disparuta de miercuri, nu a incalcat canoanele si nu a facut nimic care sa i se reproseze.

Stoica a facut aceste precizari intrebat daca, in cadrul Bisericii, va fi chestionat in legatura cu acest caz preotul paroh al Bisericii "Santul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani.

Privind faptul ca duhovnicul le-a prezentat politistilor, dupa disparitia fetei, un mail in care aceasta il anunta ca vrea sa plece la manastire, Constantin Stoica a aratat ca sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta sa astepte pana implineste 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a precizat anterior ca nicio manastire ortodoxa nu primeste in monahism minori, iar, daca un minor ar cere gazduire intr-un astfel de lacas, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat manastirile din tara privind posibilitatea ca adolescenta disparuta sa ajunga la una dintre ele, dar nu a primit deocamdata vreo veste in acest sens, a mai spus parintele Stoica, precizand ca tine legatura cu colegii sai pentru localizarea fetei, daca aceasta se va indrepta spre o manastire.

Iulia Ionescu s-a despartit de mama ei, miercuri, in jurul orei 12.00, la gura de metrou Eroilor, urmand ca fata sa mearga la Colegiul "Sfantul Sava", de pe strada Berthelot, unde studia in clasa a IX-a, dar ea nu a mai ajuns la scoala.

Politistii au reconstituit o parte din traseul adolescentei, despre care se stie ca a ajuns, in seara zilei de miercuri, la un magazin de pe Bulevardul Kogalniceanu, unde si-a vandut telefonul mobil, un iPhone 5 si lantisorul din aur, pentru 800 de lei.

Fata este in continuare cautata in gari, autogari, dar si aeroporturi, de unde au fost luate imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Totodata, in aceste zone au fost chestionati sute de taximetristi.

Duhovnicul elevei, preotul parhoh al Bisericii "Santul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, a declarat politistilor ca fata spunea ca vrea sa se calugareasca. El a si pus la dispozitia anchetatorilor un mail in care fata de 15 ani il anunta ca doreste sa plece la o manastire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#olimpica disparuta Bucuresti, #preot eleva disparuta Bucuresti , #biserica