Ziare.com

Patriarhul Daniel, predica pentru ora de religie: Nu poate fi inlocuita cu nimic, e cea mai profunda stiinta

Duminica, 01 Martie 2015, ora 13:52

   

Patriarhul Daniel, predica pentru ora de religie: Nu poate fi inlocuita cu nimic, e cea mai profunda stiinta
Patriarhul Daniel a transmis, duminica, in timpul slujbei de Sfanta Leturghie, ca ora de religie din scoli nu poate fi inlocuita cu nimic si ca parintii trebuie sa fie constienti de acest lucru.

"Ora de religie nu poate fi inlocuita cu nimic, cu nicio alta stiinta pentru ca de fapt stiinta cea mai profunda este stiinta legaturii noastre cu Dumnezeu cel vesnic care ne-a creat pentru viata vesnica, pentru iubire si fericire vesnica in Imparatia Preasfintei Treimi, spre slava lui Dumnezeu si spre a noastra mantuire", a spus patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

Drept argument, acesta a precizat ca la ora de religie copiii invata ca omul nu este un simplu animal evoluat, ci este o fiinta inteligenta, libera si iubitoare, creata dupa chipul lui Dumnezeu.

Ministrul Educatiei: Profesorii de religie vor cauta dreptate in justitie

"Mai invata ca omul nu este un animal superior, ci este o persoana creata dupa chipul Persoanelor vesnice ale Sfintei Treimi si fiecare om este chemat la iubire vesnica, la comuniune cu Dumnezeu.

Deci, la ora de religie copilul si tanarul invata ca nu mormantul este ultimul cuvant asupra vietii, ci Invierea si viata vesnica in iubirea lui Dumnezeu. Copilul invata la ora de religie ca orice fapta buna izvorata din iubire smerita si milostiva nu piere niciodata pentru ca iubirea adevarata nu piere niciodata. Ea ramane in memoria si binecuvantarea lui Dumnezeu si fiecare fapta buna savarsita in timpul vietii trecatoare are o valoare vesnica in Imparatia lui Dumnezeu", a adaugat PF Daniel.

Acesta a mentionat ca cei care participa la ora de religie invata ca universul, cerul si pamantul nu sunt produsul intamplarii, ci sunt darul intelepciunii si iubirii lui Dumnezeu.

Tot duminica dimineata patriarhul Daniel a citit apelul Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania reunit sambata, in care se arata: "Copiii si tinerii au dreptul constitutional de a participa la orele de Religie, drept redobandit prin jertfa tinerilor care au marturisit in decembrie 1989 ca 'exista Dumnezeu', prin aceasta revenindu-se la traditia sanatoasa a poporului roman, eminamente religios".

A.G.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3803 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

religia ca stiinta

dacă teologia/religia ar fi o parte a unei stiinte cum ar fi: fizica, matematica,biologie...etc nu ar fi nici o obiectie ca in cadrul programei scolare sa fie si profesor de teologie/religie ateu. or, faptul că ateismul unui om este o piedică absolută in calea ocupării de către acesta a unui loc in programa de religie demonstrează că teologia/religia nu este o stiinta, ceea ce bor-ul sustine ca numai cei care au terminat "teologia" pot sustine aceasta materie ca programa scolara!
----------------

 

 

ACEST DANIEL DISTRUGE

ortodoxismul romanesc! Acum vede si ultimul naiv! Armata asta de acoperiti sub sutane, ce nu-si mai stie largimea pantalonilor ce intrece orice masura oficiala in stiinta croitoriei, ce-si lafaie bucile gretoase in masini Mercedes si Opel, vorbesc despre importanta religiei? L-o fi auzit seful daneil pe Mittropolitul Srdealului ce raspunde in scarba asternuta pe fata, ca biserici s avem cat cuprinde dar NU biserica trebuie sa se ocupe de copii care n-au scoli si gradinite! Ci Statul! Care Stat? Statul plagiatorului nepot de popa si ginere de popa cu epoleti? Care le da bani cu miliardele pentru biserici in loc sa construiasca scoli si gradinite? Vai de mama voastra, HOTI ipocriti, manipulatori de minti nevinovate!

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor