Ziare.com

Constantin Necula, despre intalnirea Papa - Patriarh: arata modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 14:33

   

Constantin Necula, despre intalnirea Papa - Patriarh: arata modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie
Intalnirea istorica din Cuba, intr-un salon al Aeroportului Jose Marti din Havana, dintre Papa Francisc si Patriarhul Kirill "exprima mult despre modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie", a declarat, vineri noaptea, pentru AGERPRES, consilierul misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula.

"Vom citi declaratia comuna si vom vedea cum va rodi in timp aceasta intalnire. Este important ca intalnirea se desfasoara la Havana, intr-un aeroport? Exprima mult despre modul in care Dumnezeu lucreaza in istorie. Un fost seminarist catolic, actualul ca si fostul presedinte al Cubei este absolvent de seminar catolic, pe teritoriul unui stat marcat plenar de prezenta sovietica (militara, ideologica si economica) devin gazde unui astfel de moment.

Este important sa vedem urmarile reale ale acestei intalniri. Merita urmarite discursurile celor doi lideri crestini in turneele lor din Mexic, pentru Papa Francisc, si Paraguay si Brazilia, pentru Patriarhul Kirill. Ca si impactul acestui gest in convorbiri ulterioare", a spus parintele Constantin Necula.

Potrivit consilierului misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, "astfel de intalniri vor rodi".

"Sunt convins ca pe viitor astfel de intalniri vor rodi, ca in lucrarea lui Dumnezeu in favoarea pacii si libertatii umane crestinii nu pot sa nu fie parte activa. La marginea dinspre cer a unei lumi, aeroportul, cei care vor sa aduca pacea cereasca s-au intalnit. La Havana. Semn ca abia acum s-a incheiat criza rachetelor!", crede preotul Constantin Necula.

Acesta este de parere ca aceasta intalnire istorica din Cuba nu va insemna "prea mult din punct de vedere al unitatii bisericilor, asa cum si-o inchipuie oamenii obisnuiti cu solutii soft, imediate".

"Avem de a face cu un prim contact oficial dintre doua forte ale diplomatiei bisericesti. Cred ca, prin natura functiei pe care a indeplinit-o in Biserica Ortodoxa Rusa, actualul Patriarh Kirill a lucrat si in trecut la un astfel de moment important. Disponibilitatea Papei Francisc spune multe despre intelegerea integrala a nevoii de comuniune si dialog din constiinta acestuia.

Se vadeste, o data in plus, ca a gandi viitorul lumii inseamna a folosi toate energiile umane in favoarea dialogului, in favoarea unei comuniuni crestine, fundamentale in actuala situatie geopolitica a lumii. Nu cred ca inseamna prea mult din punct de vedere al unitatii bisericilor, asa cum si-o inchipuie oamenii obisnuiti cu solutii soft, imediate, care sa rezolve pe moment un aspect sau altul al vietii bisericesti". a aratat preotul Constantin Necula.

El aminteste despre intalnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfant astazi, si Patriarhul Teoctist.

"Eu cred ca intalnirea aceasta a avut un prim pas, extrem de important si din pacate nici pana astazi evaluat corect, in intalnirea dintre Papa Ioan Paul al II-lea, sfant astazi, si Patriarhul Teoctist. Atunci cei doi au dovedit ca dragostea poate tot, Papa Ioan Paul al II-lea venind in intampinarea 'sorei apostolice Biserici Ortodoxe din Romania', a mai precizat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.

Mitropolia Ardealului de la Sibiu a gazduit, in 2007, cea de a treia Mare Adunare Ecumenica, care a stat sub semnul dialogului dintre biserici.

Papa Francisc si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, s-au imbratisat vineri in deschiderea istoricei lor intalniri din Cuba, prima intre liderii acestor biserici dupa schisma crestinilor din Rasarit si Occident in urma cu aproape o mie de ani, transmite AFP.

O imbratisare asteptata 1.000 de ani

Dupa ce s-au pupat pe obraz de mai multe ori, cei doi au purtat o scurta discutie, zambind in fata fotoreporterilor aflati intr-un salon al Aeroportului Jose Marti din Havana.

Aceasta intrevedere intre Papa Francisc, in drum spre Mexic, si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, sosit cu o zi inainte in Cuba, este prima intre un sef al Bisericii Romano-Catolice si patriarhul celei mai mari biserici ortodoxe din lume (130 de milioane din totalul celor 250 de milioane de crestini ortodocsi) de la schisma dintre Roma si Constantinopol din 1054. A
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cei doi clowni ar trebui sa viziteze si strazile Cubei sa vada cu

ochii lor rezultatul impletirii intereselor rusesti cu catolicismul castrist - Este o intalnire politica in care Vaticanul si Moscova exploreaza posibilitatea identificarii unor interese comune - Asta si datorita faptului ca pentru a scapa de saracie, occidentul s-a cam lepadat de prostiile astea bizantine

 

Le zici: " occidentul s-a cam lepadat de prostiile astea bizantine

Bogatia Occidentului a cam inceput sa dispara odata cu disparitia coloniilor de unde sugeau.
Adevarat spui ca s-au lepadat de dreapta credinta pentru mantuire.
In schimb s-au imbogatit cu ateism, erezie, homosexualitate, pedofilie, vrajitorie, infantilism.
Ca sa nu amintesc lucrurile urate sa nu smintim, iata insa cateva amanunte scrise de un american, acum 10 ani, privind indobitocirea adultilor care se comporta ca niste copii tampiti. Respectiv joaca shotronul, colectioneaza trenulete, papusi, capace de bere. Acestea in mod serios si continuu.
Pentru vorbitorii limbii engleze:

http://www.rejuvenile.com/pages/the_book

Descrierea medicala de specialitate, in limba romana:

https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=peter+pan+sindromul

D-zeu lucrează prin...

paradoxuri !! Vezi "aporie"sau "koan".In momentul in care mintea este ...liniștită...sau chiar "blocată",apare spiritualul.Intalnirea aceasta ar putea fi un paradox ...și nu prea.Dacă se intalneau cu cel mai important lider....musulman,să zicem,...era altceva !!!

 

Adevarul si Minciuna

Fac astazi casa buna.
Apocalipsa Sf. Ioan se implineste sub ochii nostri.

Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfantului Apostol Pavel, Capitolul 2:

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi pană ce mai intai nu va veni lepădarea de credintă si nu se va da pe fată omul nelegiuirii, fiul pierzării,

4. Potrivnicul, care se inaltă mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat să se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.

5. Nu vă aduceti aminte că, pe cand eram incă la voi, vă spuneam aceste lucruri?

6. Si acum stiti ce-l opreste, ca să nu se arate decat la vremea lui.

7. Pentru că taina fărădelegii se si lucrează, pană cand cel care o impiedică acum va fi dat la o parte.

8. Si atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotită de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase,

10. Si de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mantuiască.

11. Si de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,

12. Ca să fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-testament/apocalipsa-sfantului-ioan-teologul/

 

nenea,

lasa-ne!!

Era un banc vechi care se incheia cu

"Ramane cum am vorbit!"
Va reamintesc:
Toti glumeti, stiintifici, cu comunitatea, da' cand e sa dati ortu' popii si vin "prietenii" sa va ia la dansii in Iad, urlati ca vreti Sf. Botez.
E o vorba din strabuni: "Iarna car si vara sanie!"

Crestine, nu te strofoca prea tare, multi din cei care l-au

intalnit pe Dumnezeu au observat ca acesta era imbracat intr-un halat alb ;-)

cum sa-l iubim pe Drac, in numele iubirii pentru aproapele nostru ?

Adevarul este unul singur.

la Havana s-au intilnit doua opinii asupra Adevarului !

Adevarul fiind doar unul, rezulta ca unul din cei doi, are opinii mincinoase !

Altfel spus, este un mincinos tare viclean , dincolo de orice dubiu !

Adevarul , adica Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu care a creat Cerul si Pamintul si pe toate cele vazute si nevazute, ne-a spus sa ne iubim unii pe altii asa cum el ne-a iubit pe noi.

totusi , ne-a spus ca putem avea DOAR un stapin !

astfel, ori il iubesti pe Dumnezeu, ori il iubesti pe Drac !

eu sint ortodox.

prin urmare cred ca trebuie sa ne iubim unii pe altii dar, mai cu seama in zilele astea pe care le traim, trebuie sa fim atenti ca nu cumva sa cadem in viclenia care ne imbie sa-l iubim pe Drac, in numele iubirii de aproape !

 

Creștinarea Rusiei, interes politic statal

Creștinarea Rusiei a fost o reformă de stat infăptuită din interesul politic de a consolida printr-o ideologie unică un vast STAT RUS, care se intindea de la Novgorod și țărmul Baltic pană in Crimeea și de la Galicia pană la Volga.

Creștinarea Rusiei gandită in anul 988 de către cneazul Vladimir, a fost precedată de "alegerea" intre cele 3 credințe monoteiste: islamică, iudaică și creștină. Cronicarul Nestor, descrie după cateva decenii de la creștinarea Rusiei, in "Cronica anilor de demult", considerentele opțiunii pentru creștinism.

Islamul a fost respins pentru că interzicea consumul vinului, ceea ce cneazul Vladimir, a spus că pentru ruși era imposibil. Religia iudaică a fost respinsă din start ca nu cumva "să-și piardă patria precum iudeii pedepsiti de Dumnezeul si risipiti prin toată lumea". Prin urmare, a rămas doar alternativa Creștinismului, fiind preferat cel orthodox al Bizanțului, care era "centrul atractiei culturale a multor popoare mediteraniene, balcanice si caucaziene".

Creștinarea ortodoxă a Rusiei a fost infăptuită rapid, "cu plansete, disperare, iar uneori ca la Novgorod, cu revolte și altercații", și nu din chemarea Numelui lui Dumnezeu, iubirea Mantuitorului Fiu al lui Dumnezeu.

http://www.timpul.md/articol/cum-s-a-cretinat-rusia-46432.html

Nimic din modelul rusesc de increștinare al Rusiei, nu se regăsește in Sfintele Scripturi, modelul adus de Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, afandu-se tot atat de departe față de modelul Apostolului Andrei, ucenic al Mantuitorului, cel care ne-a increștinat strămoșii meleagurile noastre.

Din aceste considerente istorice, coroborate cu situația prezentului evident neschimbat in principiu, "intalnirea istorică", nu este decat un același interes politic statal manifestat de către Rusia, in urmă cu aproximativ 1000 de ani, cu ocazia creștinării lor. Mai mult, dacă rușii nu ar fi fost total dependenți de cultura vinului, foarte posibil ca alegerea cneazului Vladimir să fi inclinat către Islamism.

"Intalnirea istorică", nu are absolut nici o legătură nici o legătură cu schima din 1054, schismă care are la bază diferențe profunde ale duhovniciei creștinești. Schisma din 1054 i-a despărțit pe catolicii papalități din randul dreptei credințe, ortodoxiei autocefale, independentă față de patriarhia ecumenică.

...

in mod cert, atunci cind catolicii si ortodocsii s-au despartit, nu a fost cu scopul( care sta se implineasca sub ochii nostri!!!) de a-l vedea pe fiul ratacitor (catolicii) intors la casa tatalui !

scopul a fost acela de a-i misca pe ortodocsi de pe pozitia Adevarului si, in numele dragostei fratesti, catolicii si ortodocsii sa se-tilneasca undeva la mijloc !

ortodoxia nu are nimic de cedat!

pe catolici ii asteptam, cu drag, sa se intoarca de unde-au plecat!

"Suntem ortodocsi, si o cirtă, o iotă, dacă se cedează, s-a cedat tot, pentru că Hristos vrea de la noi să rămanem intregi.

Dracul, in schimb, vrea să-i dai o unghie si dacă i-ai dat-o, asta inseamnă că nu mai esti stăpanul intregului, ci esti doar o parte din intreg, pentru că adevărul nu se măsoară cu metrul.

Ori cedezi mult, ori cedezi putin, e totuna, inseamnă că ai cedat tot." Arsenie Papacioc

tot din Arsenie Papacioc:

intrebare:
" miscarea ecumenică o caracterizati ca pe o miscare satanică, diabolică?

raspuns:
Asa este. O miscare satanică, am si spus lucrul acesta.

Mi s-a pus si o intrebare, in acest sens, in cartea pe care am scris-o "Singur Ortodoxia"…

Si am zis acolo: Toti dracii sunt ai ***! Asta-i…, nu ne putem juca cu adevărul, nu accept să se schimbe nimic, nici o iotă, nimic! "

Slava Tatalui,

Fiului Iisus Hristos Cel de-o Fiinta cu Tatal prin care toate S-au facut,

si Duhului Sfint, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cel Ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin Prooroci

 

Pentru cei care doresc sa stie mai multe

Este de folos de a citi despre Sfantul Marcu Eugenicul care a oprit unirea mincinoasa intre catolici si ortodocsi, in 1438.

https://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_enUS629US630&q=sfantul+marcu+eugenicul

De atunci catolicii s-au indepartat mult mai mult de Sf. Credinta.

@trolheim zice "cu catolicismul castrist"

Ne spui glume jupane, Castro e orice dar numai catolic nu.
Google, spaima mincinosilor!

 

De ce Cuba, de ce Patriarhul Kiril

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill a promovat timp de 4 decenii teologia "eliberării", cu scopul nașterii unei mari diversiuni, acela de a incerca creștinarea marxismul, adică creștinarea diavolului.

Teologia eliberării care poate fi descrisă ca o căsătorie intre marxism și creștinism, nu a fost inventată de latino-catolici-americani. Ea a fost arma spirituală secretă, dezvoltată de către KGB, pentru a inroși țări ale Americii latine. Geneza ei a fost parte a unei părți din Programul Dezinformarea documente de stat inalt clasificate, aprobat in mod oficial in 1960 de către KGB, președinte Aleksandr Shelepin și Aleksei Kirichenko, membru al Biroului Politic, al doilea in ierarhia de partid după Nikita Hrușciov. Kirill a raportat KGB-ului: "acum, pe ordinea de zi a Consiliului Mondial al Bisericilor este de asemenea și agenda noastră."

http://www.nationalreview.com/article/417383/secret-roots-liberation-theology-ion-mihai-pacepa?fb_action_ids=626298634171808&fb_action_types=og.shares

Ortodoxia cheamă cu indelungă răbdare, la viața in Iisus Hristos, o viață cu dragoste de Dumnezeu și de aproape. Marxism-leninismul bolșevic, nu cheamă, el intră cu forța dictaturii satanice in viața omului, inlocuind dragostea, cu ura și lupta de clasă. In acest registru ar trebui văzută recenta declarație a lui Vladimir Putin: "Mi-au placut foarte mult si imi plac inca ideile comuniste si socialiste. Daca ne uitam in manualul construirii comunismului, scos in tiraj mare in Uniunea Sovietica, vedem ca el aminteste foarte mult de Biblie. Nu e o gluma, este chiar un extras din Biblie".

Numai o minte diavolească putea asocia bolșevismul, marxismul aplicat cu tancurile in traiul oamenilor, cu credința și trăirea liberă in Iisus Hristos Dumnezeu.

Papa Ioan Paul al II-lea, bun cunoscător al satanism comunismului, nu a preluat teologia eliberării. Papa Francisc, bun cunoscător al teologiei eliberării, doar vine din Argentina, știe cu cine se intalnește.

El Papa si El Kirill

sunt niste simpli oameni si nu are legatura cu "modul cum lucreaza Dumnezeu cu istoria". Sigur intalira celor doi nu va schimba nimic, razboiul din Siria si din zona va continua, saracia si inarmarea va fi aceiasi. Papa , modest si de bun simt, kiril, pompos, parca venea dintr-o lume extraterestra si nu din sanul bisericii, unde modestia si umilinta sunt legi. Ce sa faca cei doi? Au semnat niste acte, acte care se dau uitarii si raman in arhivele bisericii nefiind folositoare la nimic. Cei doi de se intalnea cu "preasfiintiile" lor, reprezentatii lumii musulmane si alui Buda sau eu stiu ce alta religie exita prin lime, atunci, poate asa s-ar fi facut un pas.

 

Aoleu !!

articolul asta a devenit pagina de indobitocire religioasa !

 

Intre Om si Iisus Hristos NU mai incape nimic !

ecumenismul NU este despre dragoste ci despre tradare !

ecumenismul este despre cum sa tradezi ortodoxia

daca ecumenismul este despre dragoste, atunci ecumenismul este despre dragoste de Drac !

cind ciuntesti dreapta credinta in numele dragostei fratesti se cheama ca fratele tau este Dracul !

ecumenismul NU este despre mai multa dragoste ci despre mai multa tradare !

n-avem la ce renunta din dreapta credinta !
pentru ca-l iubim Pe Iisus Hristos, de aia n-avem la ce renunta ! in ortodoxie, toate ale ortodoxiei ne sint de folos si nimic de prisos !

“Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema" , dar daca faci pace cu Dracul, l-ai ales pe Drac ca stapin !

de cind Fiul lui Dumnezeu Cel de o Fiinta cu Tatal prin Care toate s-au facut, S-a facut Om, intre om si Dumnezeu nu mai incape nimic, nici macar un Papa !

Iisus Hristos este de-o Fiinta cu Dumnezeu si Om totodata !

Odata cu nasterea lui Iisus Hristos, Dumnezeu s-a facut mic cit Omul !

Odata cu invierea lui Iisus Hristos, Omul s-a facut mare cit Dumnezeu !

Iisus Hristos, a umplut TOT spatiul dintre Om si Dumnezeu !

In relatia dintre Om si Iisus Hristos cel de-o fiinta cu Tatal, NU MAI INCAPE NIMIC !

Nu mai incercati sa inghesuiti un Papa !

Sa fie Pace! dar cu Dracii ce pace sa faci ??!!

Sa ne iubim unii pe altii ! Dar pe Drac cum sa-l iubesti, daca-l iubesti pe Dumnezeu tatal ?

Ecumenismul este o miscare satanica , care propovaduieste Pacea cu Dracul !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor