Ziare.com

De ce nu canonizeaza BOR martirii romani, dar fuge dupa moaste

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 13:20

   

De ce nu canonizeaza BOR martirii romani, dar fuge dupa moaste
Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) nu canonizeaza martirii romani, pentru ca ii lipseste vointa.

Acesta a subliniat ca BOR este preocupata de aducerea in tara a moastelor, in timp ce Romania are proprii martiri. Afirmatia a venit in contextul beatificatii monseniorului Vladimir Ghika, potrivit Digi24.

"Vointa" a fost raspunsul lui Emil Constantinescu la intrebarea ce ii lipseste Bisericii sa canonizeze martiri romani, dupa cum si Biserica Greco-Catolica l-a beatificat pe monseniorului Vladimir Ghika.

Moment istoric pentru Romania. Monseniorul Vladimir Ghika, beatificat la Bucuresti

"Vointa. Nu exista mai mult decat atat, pentru ca nu numai Biserica Ortodoxa, Bisericile s-au creat pe osemintele martirilor. Cand ne ducem la biserica trebuie sa stim ca acele moaste nu sunt niste obiecte pe care le atingem cu mana ca sa ne indeplinim niste dorinte.

Biserica s-a construit prin martiri. Acesta este fundamentul prin care s-a cladit credinta. Biserica noastra ortodoxa acorda o importanta enorma recuperarii, aducerii unor moaste - traim mereu evenimente create in jurul moastelor - dar, din pacate, noi avem proprii nostri martiri. Acestia lipsesc", a explicat Constantinescu.

"Daca pentru Vladimir Ghika a fost nevoie de mai mult de 12 ani ca sa ajunga Fericit, va dati seama cat de greu ne va fi noua, cu sute de mii de martiri", a declarat Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

", Bisericile s-au creat pe osemintele martirilor"

Constantinescu si biserica! Cum romanul crede ca se pricepe la toate, da din gura!
Temelia Bisericii este pusa de apostoli prin invatatura lor!
Prin asta stim daca o biserica este falsa sau e in Adevar, doar daca este cladita pe temelia pusa de apostoli!

 

Amigo...Pai Apostolii au fost omoriti,cu exceptia unuia...

...Ioan...deci Apostolii sunt Martiri...Biserica este creata de Mintuitorul,pe invatatura Lui cea Sfinta...Iisus Hristos a fost omorit ...fiind primul Martir al Crestinismului...Dar a inviat si este viu in cer si in toate Universurile...Oleee...

Oleeee, amigo...

Biserica noastră este a lui Hristos, care nu a fost un martir... a fost, este si va fi Dumnezeu.

Credinta martirilor care si-au dat viata pentru mărturisirea că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu este credinta pe care Hristos isi intemeiază Biserica Lui.

campeono, amigo

Stii tu ceva, dar esti cam comfuz!
Cristos nu este martir!
Cristos, el si-a dat viata, nimeni nu i-o putea lua daca el nu ar fi vrut sa si-o dea! El s-a lasat sa fie omorat!
Cristos este capul bisericii!
Biserica nu pe martirajul apostolilor e zidita, ci pe doctrinele lor, ei au fost martizizati pentru ceva anume, pentru mesalul lor!

:)

simplu , pentru ca moastele exista dinainte de a fiinta actuala conducere BOR si nu au cm sa nege un fapt existent .
De ce nu sunt canonizati ?....cititi Cararea Imparatiei a Sfantului Ardealului , respectiv Arsenie Boca si va veti lamuri .
Cine sa canonizeze ? ...marele "ecumen " Daniel ?
glume

 

Nu canonizeaza Daniel, ci Hristos insusi.

Daniel e doar un intermediar. Putea fi foarte bine oricine altcineva.
Dar randuiala canonizarii trebuie respectata. Sfintii inchisorilor au fost deja canonizati. Ceilalti, cand o binevoi Dumnezeu. El va da semnul si semnalul. Nu oamenii, cu atat mai putin Constantinescu, care observ ca ajuns mare "mester" in teologie.
Pana si papa beatifica foarte greu si dupa minutioase cercetari canonice, care pot dura zeci de ani. Pe monseniorul Ghica, il canonizeaza dupa un sfert de secol. De ce nu l-o fi canonizat mai devreme, imediat dupa ce a murit?

@ Canonizäri..??!

"De ce nu canonizeaza BOR martirii romani..??!
"Ptr.cä printre ei incepind cu Daniel(care shi-a sihäs-
-trit familia personalä )sint prea multzi bor..itzi.!?!

 

Biserica lui Hristos

Nu stiu despre care biserici vorbeste fostul presedinte, cand spune: “Bisericile s-au creat pe osemintele martirilor".

Stiu insă că Hristos a creat Biserica Lui pe “piatra" credintei mărturisitoare de Dumnezeu, căreia Tatăl Său L-a descoperit ucenicului Petru, primul care I-a zis: "Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!" (Matei 16: 16)
"Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este in ceruri. Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe această piatră voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui." (Matei 16: 17, 18)

 

vorbeste de Templele unde merg crestinii sa se ...

roage...pe care le numim biserici...si da, toate Bisericile Ortodoxa,Catolica,Protestane,etc...au Martirii lor...Oleee...

"Nu stiu despre" dar "Stiu insă că"

Sf. Biserica este cladita pe moastele sfintilor martirizati.
Ai dreptate ca aceasta nu este adevarata la sectanti.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor