IPS Teodosie, o noua declaratie controversata: Fumatul e mai grav ca betia. Cine fumeaza nu posteste

Luni, 15 Martie 2021, ora 15:06
7479 citiri
IPS Teodosie, o noua declaratie controversata: Fumatul e mai grav ca betia. Cine fumeaza nu posteste
Foto: Facebook / Vali Vadanoiu

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat, in timpul predicii de la slujba din prima zi de post al Pastelui, ca fumatul este un pacat grav. El l-a citat, astfel, pe Parintele Cleopa, unul dintre marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe.

"Ce insemneaza postul? Luati aminte. Unii acopera niste pacate care spun ca sunt relative. Ca nu ar avea importanta. Parintele Cleopa foarte frumos observa si zice ca fumatul desi nu e mancare, e mare pacat. Mai mare ca betia. Pentru ca este impotriva firii, astfel incat cine fumeaza nu tine nicio zi de post. Sa ia aminte cei care au acest narav, din seara asta sa il lase. Si nu va amagiti: mai rarim! Dintr-odata!", a spus IPS Teodosie.

Mai mult, el a afirmat ca cei care trebuie sa tina cu precadere post sunt tinerii, pentru ca postul "potoleste toate pornirile patimase".

"Multi se intreaba cine trebuie sa tina post. Incepand de la copiii de 3 ani, cu moderatia cuvenita pana la 7 ani, toti oamenii trebuie sa tina post. Care trebuie sa tina post mai mult? Tinerii trebuie sa tina post mai mult. Sa nu va mirati. Pentru ca postul ce face? Potoleste toate pornirile patimase. Acesta-i postul. Miluieste lacomia, zburdalnicia, desfraul, mania, iutimea, toate pacatele si patimile care sunt pentru noi cu adevarat cea mai grea povara pe care o ducem. Cu aceste pacate noi nu ne putem intalni cu Dumnezeu. De aceea este nevoie de cainta, de post, de rugaciune, de iertare, de dragoste. Unii spun ca batranii trebuie sa tina post. Si ei trebuie sa tina post. Sfintele canoane arata ca tinerii trebuie sa tina mai serios post. Pentru ca fara post nu pot sa isi invinga toate instinctele, deci toate pornirile", a mai spus episcopul in predica sa.

In urma cu nici o luna, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a raspuns la o intrebare despre pacatul masturbarii intr-o emisiune la Radio Dobrogea. Inaltul ierarh a afirmat ca omul care se masturbeaza ar trebui faca matanii pentru a scapa de acest obicei.

Intrebat cum pot scapa oamenii de pacatul masturbarii, IPS Teodosie a raspuns: "Ei trebuie sa constientizeze ca acest pacat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obisnuinta, unii au luat model de la altii, ori au fost ispititi de altii, acest pacat trebuie eradicat".

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este o figura controversata a clerului Bisericii Ortodoxe. El a vorbit, recent, intr-o emisiune radio despre vaccinare si masurile de protectie anti-COVID si le-a raspuns unor credinciosi care intrebau daca vaccinul impotriva COVID-19 sau masca de protectie sunt "semne ale Fiarei".

De asemenea, IPS Teodosie este recunoscut pentru faptul ca sfideaza adesea autoritatile statului sau chiar deciziile luate de Patriarhia Romana.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#IPS Teodosie, #post, #inceputul postului, #pacat , #biserica