Ziare.com

IPS Teodosie le ureaza credinciosilor pace, bucurie si dragoste

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 15:29

   

IPS Teodosie le ureaza credinciosilor pace, bucurie si dragoste
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis credinciosilor romani un mesaj deosebit cu ocazia Nasterii Domnului Iisurs Hristos.

"Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos este Marele praznic al bucuriei prin care Dumnezeu Se pogoara pe pamant pentru a ne ridica pe noi oamenii, si impreuna cu noi, intreaga creatie, la viata Sa cea dumnezeiasca.

Nicio religie si nicio filosofie nu vorbesc despre vreo coborare a lui Dumnezeu la oameni. De aceea, putem spune ca prin Intruparea Fiului, omenirea se bucura de cea mai mare grija si iubire din partea lui Dumnezeu", si-a inceput IPS Teodosie mesajul, arata Adevarul.

Acesta a mai transmis credinciosilor ca Fiul lui Dumnezeu nu se naste pentru el, ci pentru noi, oamenii de rand care credel in El.

"Daca noi nu existam deloc inainte de zamislirea noastra in pantecele mamei, El, Fiul lui Dumnezeu, exista mai inainte de veci. In acest sens, Sfantul Ioan Casian spune ca Fecioara Maria nu naste un om oarecare, ci pe Creatorul ei, pe Cel care exista mai inainte decat ea, nascut din Tatal din vesnicie", a adaugat Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a mai spus ca, in aceasta zi, Hristos le duce Dar tuturor oamenilor. Vine la cei saraci, dar si la cei bogatil; la cei bolnavi, dar si la cei sanatosi; la cei "cel care se veseleste, cat si pentru cel care este in stramtorare, durere sau incercare".

"Va imbratisez cu dragoste parinteasca, rugand pe Pruncul Cel Nascut in iesle sa va daruiasca tuturor pacea, bucuria si dragostea Sa dumnezeiasca, spre desavarsirea vietii noastre", si-a incheiat acesta mesajul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la cate pacate

- ai pe constiinta , ar trebui sa ai bunu' simt sa taci din gura si sa te calugaresti !

 

Isus Hristos ne-a adus in dar tuturor, MANTUIREA!

Numai insa cine crede/se increde in El, cine se pocaieste, are parte de ea...
Se pare ca IPS Teodosie sta binisor doar cu teoria, fiindca practica-l omoara...

 

Usurel

Usurel mai Pocaici. Vad ca ti-ai invatat bine rolul primit de la nea Pastoru' sa induci lumea in eroare ca si voi aveti mantuire.

Majoritatea oamenilor (inclusiv IPS Teodosie)

participă la sărbători fără a le sti adevărata semnificatie, sau avand in centrul atentiei lor cu totul alte probleme.
Unii vorbesc despre “Sărbătorile de iarnă", ca si cum iarna ar fi motivatia…
De regulă sărbătorile isi pierd in timp continutul si semnificatia.
Destui crestini, mai superficiali, au pus in centrul atentiei lor fastul, cadourile, mancărurile, etc. uitand să-si rezerve măcar cateva minute in care să se-ndrepte spre Dumnezeu si să-I multumească de-ndurarea ce-a avut-o fată de fiecare din noi, de ne-a trimes un Mantuitor.
Multi crestini nu mai constientizează scopul venirii Domnului Isus Hristos, cerintele Lui, si nu mai fac din El adevărata bucurie a lor.

In engleză, denumirea de “Christmas" se referă la slujbă, la serviciu divin pentru Christos (Hristos).
In romaneste, denumirea de “Crăciun" vine de la expresia latină “Dies Creationis" care se traduce ca “Ziua Noii Creatiuni". Strămosii nostri au inteles că odată cu intruparea Cuvantului, a-nceput o nouă creatie…
Noi ce-am priceput?!

Crăciunul este aniversarea nasterii Domnului Isus Hristos, a Mantuitorului nostru, pe care ni l-a trimes Dumnezeu, in bunătatea Lui.
Domnul Isus este inceputul “zidirii lui Dumnezeu" din toate punctele de vedere, si-atat a zidirii vechi cat si a zidirii noi.

 

Justificam sarbatorirea CRĂCIUNULUI ?!

Unii afirmă că nu este justificată sărbătoarea Nasterii Domnului, din moment ce Biblia nu ne cere aceasta. Domnul Isus ne-a cerut să ne amintim de moartea Lui, nu si de nasterea Sa, spun ei.
Altii, cu convingeri sabatariene au chiar adversitate si propun observarea doar a sărbătorilor ce sunt stabilite in V.T.
De exemplu gruparea religioasă a Armstrong-ienilor condamnă direct sarbătorirea Crăciunului si sustin că numai cele din V.T. sunt ‘adevărate’, veritabile, iar celelalte sunt ‘inventate’.
Crestinii bisericii primare, spun ei, au tinut tot sărbătorile din vechime, si se leagă de texte ca acesta:
“Iar noi, după zilele praznicului Azimilor, am plecat cu corabia din Filipi, si, in cinci zile, am ajuns la ei in Troa" (Fapte 20:6);
…sau:
“Pavel se Hotărase să treacă pe langă Efes, fără să se oprească aici, ca să nu peardă vremea in Asia; căci se grăbea ca, dacă-i va fi cu putintă, să fie in Ierusalim de ziua Cincizecimii. (Fapte 20:16)

Armstrong-ienii uită că primii crestini au fost mai ales evrei, fapt pentru care era normală continuarea acelor celebrări. Pe de altă parte. Mr. Armstrong a uitat să le ceară adeptilor săi ca de sărbători “să meargă la Ierusalim", si tot acolo să-si ducă si zeciuielile, precum cerea Legea pentru aceste ocazii.

Care-i pozitia crestinilor autentici?!
Acestia stiu că sunt sărbători care sunt legitime chiar dacă n-au fost cerute anume…
De exemplu Domnul Isus nu ne-a cerut să sărbătorim invierea Sa dar ii aflăm pe ucenici sărbătorind aceasta in fiecare duminică.
Sărbătoarea evreiască Hanuca (Hanukkah), numită si Innoirea Templului sau Sărbătoarea Luminilor, nu a fost prevăzută in Legea lui Moise si nici fixată ulterior in vreo altă carte din Scriptură dar aflăm din Cuvant că chiar Domnul Isus a participat la ea.
Desi nu există o cerintă anume in Scriptură privind Crăciunul, este logic să tinem această sărbătoare…
Ingerii au celebrat nasterea Mantuitorului nostru, desi Domnul Isus nu S-a intrupat in vederea mantuirii lor. Noi, cei care beneficiem de venirea Lui, cu atat mai mult justificăm celebrarea venirii Lui in lume.

 

CUM SĂ SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL?!

Care-i spiritul in care ar trebui să participăm la această sărbătoare?

Dumnezeu a vrut ca poporul Său să aibă sărbători…
In V.T. le-a stabilit sărbătorile pe care să le tină, dar si modul cum ar trebui să participe la ele.
Toate acele sărbători erau Hristocentrice. Fiecare din ele atrăgea participantilor atentia spre Mesia care urma să vină.

Cand evreii sedeau la masa pascală si jertfeu un miel, trebuiau să-si aducă aminte de faptul că Dumnezeu le-a promis că le va trimete pe cineva care să fie jertfă pentru păcatele lor.
La Sărbătoarea Corturilor, evreii trebuiau să celebreze venirea lui Mesia ca să inaugureze noua creatie si să-i strămute in casele cele vesnice…
Cincizecimea era sărbătoarea recoltei, in care evreii trebuiau să vină inaintea Domnului cu două paini care preinchipuiau două popoare avute in istorie in atentia specială a lui Mesia: poporul evreu si noi ca Biserică.
Etc.

Si Crăciunul trebuie să-L aibă-n centru tot pe Mesia, pe Domnul Isus Hristos.
Ne gandim noi serios la scopul venirii Lui, la misiunea Lui?

Ai ajuns si tu să-L declari Mantuitorul tău?!
Dacă Domnul Isus Hristos n-a fost centrul atentiei tale la această sărbătoare, celebrarea ta a fost zadarnică!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor