Teodosie Tomitanul critică dorința ”deșartă” pentru lux a unor preoți: ”Şi eu merg cu maşini scumpe, dar nu sunt ale mele”. Ce le recomandă celor care vor să slăbească

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 23:20
5019 citiri
Teodosie Tomitanul critică dorința ”deșartă” pentru lux a unor preoți: ”Şi eu merg cu maşini scumpe, dar nu sunt ale mele”. Ce le recomandă celor care vor să slăbească
Arhiepiscopul Tomisului le-a recomandat preoților să facă 100 de mătănii pentru a slăbi FOTO Facebook / Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului le-a recomandat preoților vineri, 17 decembrie, ”să nu exceleze în lux”, acesta fiind de multe ori un păcat. ÎPS Teodosie a vorbit și despre nepotrivirea profesiei de teolog cu sporturile de contact și încercarea unora de a slăbi.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, vineri seara, la emisiunea ”Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, ce părere are despre faptul că unii preoţi au maşini scumpe.

“Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. (...) Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac şi îl susțină prin exemplul personal.

”E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să...şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a adăugat ÎPS Teofosie.

Arhiepiscopul Tomisului a mai recomandat unor preoţi care aleargă pentru a slăbi să facă mai bine 100 de mătănii și a precizat că sporturile de contact ”sunt palalele cu ținuta unui teolog”.

“Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat ÎPS Teodosie.

#Arhiepiscopul Tomisului, #IPS Teodosie, #lux, #masini lux, #matanii, #preoti, #sport , #biserica