Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Israelul condamna atacul asupra bisericii romanesti din Ierusalim

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 22:26
3783 citiri
Israelul condamna atacul asupra bisericii romanesti din Ierusalim
Foto: Pelerinaj

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut marti o intrevedere cu omologul israelian, Avigdor Lieberman, care l-a asigurat pe seful diplomatiei ca autoritatile israeliene vor lua toate masurile pentru identificarea autorilor atacului asupra bisericii romanesti din Ierusalim.

Intrevederea a avut loc in cadrul vizitei pe care ministrul de externe o efectueaza in Statul Israel.

Printre temele discutate de catre cei doi oficiali a fost si actul de vandalism indreptat asupra asezamantului bisericii ortodoxe din Ierusalim.

"Ambele parti si-au exprimat regretul cu privire la recentul incident si au convenit, in urma analizarii datelor existente, ca astfel de manifestari sunt provocate de grupuri religioase extremiste care nu reflecta nici politica oficiala, nici opinia intregii societati israeliene.

Cei doi ministri au condamnat ferm incidentul. In reactie la solicitarea ministrului Corlatean, ministrul Lieberman a oferit asigurari ca autoritatile israeliene vor lua toate masurile pentru identificarea autorilor si aducerea acestora in fata justitiei", se arata intr-un comunicat al MAE.

In cursul acestei seri, Titus Corlatean va efectua o vizita la asezamantul bisericii ortodoxe romane din Ierusalim.

Biserica romaneasca Sfantul Gheorghe din Ierusalim a fost atacata luni cu pietre, sticle si gunoaie, acesta fiind ultimul dintr-o serie de atacuri lansate asupra lacasurilor de cult crestine din Israel.

Biserica romaneasca din Ierusalim, atacata cu pietre

Politia a lansat o ancheta pentru a stabili identitatea autorilor atacului, in urma caruia usa lacasului de cult a fost avariata.

Biserica se afla in apropierea unui cartier de evrei ultraortodocsi din Ierusalim. Zona a inceput sa fie evitata in ultimul timp de preotii crestini din cauza atitudinii ostile a e evreilor ultraordocsi, noteaza cotidianul Haaretz.

Saptamana trecuta, pe zidurile unei manastiri franciscane au fost postate mesaje insultatoare la adresa lui Iisus, scrise in ebraica.

In septembrie, poarta unei manastiri crestine din Latrun, in apropiere de Ierusalim, a fost incendiata, iar pe zidurile lacasului au fost scrise sloganuri anti-crestine.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Biserica atac romana Israel, #Biserica Lieberman ministru externe, #Biserica atac vandalism Ierusalim , #biserica