Licitatia pentru vanzarea bisericii din Constanta a fost anulata

Luni, 11 Martie 2019, ora 11:32
5006 citiri
Licitatia pentru vanzarea bisericii din Constanta a fost anulata
Foto: Arhiva Ziare.com

Arhiepiscopia Tomisului a anuntat ca licitatia pentru vanzarea bisericii din localitatea Bugeac a fost anulata. De asemenea, Arhiepiscopia va continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de creditorul parohiei Bugeac.

"Urmare a discutiilor purtate pe baze juridice intre juristii Arhiepiscopiei Tomisului si executorul judecatoresc, acesta a anulat licitatia bisericii din Bugeac. Arhiepiscopia Tomisului va continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de creditorul parohiei Bugeac", a transmis, luni, Arhiepiscopia Tomisului.

Un executor judecatoresc, in baza unei decizii definitive a instantei, a inceput executarea silita impotriva Parohiei Bugeac din comuna Ostrov la cererea unei societati de constructii. Pe data de 3 aprilie fusese stabilita o licitatie pentru vanzarea bisericii respective, pretul la care a fost evaluat acest imobil fiind de 423.000 de lei. Datoria bisericii s-ar ridica la 350.000 de lei.

Permanenta Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului s-a intrunit, saptamana trecuta, in sedinta.

"Arhiepiscopia Tomisului a luat cunostinta cu surprindere si cu ingrijorare de promovarea unei actiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lacasul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale si fara respectarea Statului BOR si Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legatura cu executorul judecatoresc si si-a expus punctul de vedere asupra legalitatii executarii, urmand ca, in functie de raspunsul acestuia, sa demareze actiune in instanta", se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sursa citata mentioneaza ca actiunea a fost una "pripita", venita din partea unui executor judecatoresc fara experienta in privinta Legii Cultelor si a Statutului Bisericii Ortodoxe Romane.

"Daca va fi necesar, in perioada imediat urmatoare, Arhiepiscopia va demara actiuni atat in ce priveste contestarea executarii, cat si asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de constructii, reprezentata de executorul judecatoresc.

Reiteram faptul ca, in conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile. Consideram ca a fost o actiune pripita a unui executor judecatoresc lipsit de experienta judiciara in ceea ce priveste Legea Cultelor si Statutul BOR", a mai precizat sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#biserica scoasa vanzare Constanta, #licitatie biserica Constanta , #biserica
Comentarii
Poza VladimirVladimirovichTrump
VladimirVladimirovichTrump
rank 3