Melodia-manifest despre Catedrala Neamului a incins Internetul: Grigore Lese vine cu precizari

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 15:20
12547 citiri
Melodia-manifest despre Catedrala Neamului a incins Internetul: Grigore Lese vine cu precizari
Foto: Facebook/Grigore Lese

Melodia-manifest a trupei Taxi a starnit o adevarata furtuna pe retelele sociale. S-au format tabere - cei care lauda piesa si mesajul vs. cei care nu aproba melodia ori ideea pe care o transmite, si fiecare-si sustine cu inversunare punctul de vedere. Totul a culminat cu declaratia lui Grigore Lese, care a cerut sa fie scos din videoclip.

La inceput, solistul de muzica populara a declarat ca acceptat sa apara in videoclipul melodiei-manifest "Despre smerenie", crezand ca este vorba despre o campanie de sprijinire a bisericilor de lemn, nu despre una contra ridicarii Catedralei Manturiii Neamului.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

A urmat replica venita de la formatia Taxi, care a precizat ca Lese a vazut videoclipul si cunostea versurile melodiei. Au fost publicate chiar schimburile de mail-uri cu solistul.

Lese invoca efectul melodiei

Acum, Lese si-a mai nuantat declaratia. Artistul spune ca motivul pentru care vrea sa fie scos din videoclip are legatura cu efectul piesei, de modul in care a fost interpretat mesajul.

Trupa Taxi reactioneaza: Grigore Lese stia versurile melodiei "Despre smerenie" (Video)

"M-am dus cu tot dragul la filmarea pentru piesa Despre Smerenie, am vazut artistii, am citit si textul inainte. Problema nu este piesa in sine, ci modul in care lumea a interpretat-o, ca ar fi impotriva Catedralei Neamului. S-a dat o alta intelegere piesei.

M-am trezit cu interpretari de tot felul. M-au sunat si oameni de la Mitropolia din Iasi, de la BOR. Am fost la Cernica si m-a oprit lumea pe strada sa ma intrebe ce caut eu acolo. Daca oamenii sunt nemultumiti de prezenta mea, am zis ca este mai bine sa nu fiu acolo", a declarat Lese pentru Pagina de Media.

Lese a subliniat ca motivul tine de efectul piesei.

"Calitatea acestui clip nu intra in discutie, nu am nimic cu Dan Teodorescu. Motivul tine de efectul piesei, de interpretarile date, nu de continutul ei. Am citit textul inainte, am vazut ca e un text despre smerenie. Pentru mine aceste lucruri sunt importante. Eu am fost botezat intr-o biserica din lemn, in Stoiceni, in nordul Romaniei. Important este ca oamenii sa mearga la biserica, sa intre intr-un rost, intr-o randuiala. Pe Hristos il gasesti si intr-o biserica mica si intr-una mare", adaugat artistul.

Acesta a punctat ca nu are nimic "impotriva Bisericii, impotriva Catedralei Neamului". "S-a dat insa o alta interpretare si am decis sa ma retrag, din cauza acestor efecte. Decat sa fiu intr-o discutie neplacuta, mai bine sa nu fiu acolo", a mai spus Grigore Lese.

Melodia care a incins Internetul

Formatia Taxi a lansat joi piesa "Despre smerenie", alaturi de 33 de personalitati din lumea muzicii, a teatrului si literaturii, intre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc si Mircea Cartarescu.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrala de dimineata sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca era acolo, dar pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si in spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare", incepe melodia semnata "Taxi si prietenii".

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#melodie manifest Catedrala Neamului, #Taxi Catedrala Neamului, #Grigore Lese Catedrala Neamului , #biserica