Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei interventii minim invazive

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 16:08

   

Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei interventii minim invazive
Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu Anania, va fi supus unei interventii chirurgicale minim invazive, constand in montarea unei valve aortice, la spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena.

Interventia complexa se va face cu aparatura ultramoderna, de care nu dispun, in prezent, clinicile de specialitate din Romania, potrivit medicilor de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca, unde inaltul ierarh a urmat un tratament, incepand cu ultima parte a lunii decembrie.

Mitropolitul Bartolomeu Anania, in aceeasi clinica din Viena cu Teo Trandafir

Medicii afirma, totodata, ca avand in vedere varsta inaltului ierarh, nu era indicata o procedura clasica de interventie pe cord deschis.

Prof. univ. dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca, a declarat, duminica, pentru Agerpres ca a discutat cu seful sectiei de cardiologie de la AKH, prof. dr. Gerald Maurer, care i-a relatat ca au inceput investigatiile si dupa finalizarea lor se va lua o hotarare."Mitropolitul Bartolomeu Anania are mai multe afectiuni cardio-respiratorii, leziuni coronariene si valvulare care au impus o atitudine de urgenta", a subliniat prof. dr. Mihai Lucan.

Potrivit reputatului medic clujean, puseurile de edem pulmonar care afecteaza de mai multa vreme starea sanatatii mitropolitului au aparut ca urmare a unei stenoze de valva aortica, accentuate odata cu trecerea timpului.

IPS Bartolomeu Anania, in varsta de 89 de ani, a fost transportat, vineri, la Viena, cu un avion sanitar, in cele mai bune conditii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2186 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DUTTY
rank 5
PAI DACA
INTERVENTIA ESTE MINIMA , DE CE NU S-A FACUT IN TARA ?!?!?!
BenDover
rank 5
Este interventie minora pentru austrieci
Pentru Romania este majora ca noi nu ne pricepem sa o facem minora. Cocluzia: In Romania daca nu esti politician, actor, om de afaceri sau mitropolit, mori cu zile ca nu ai bani sa mergi in strainatate sa te tratezi.
tr2006
rank 5
@dutty: Fiind cine este, ii cunoaste bine pe ortodocsi, are mai multa incredere in catolici :)
.
Comentariu inadecvat
BenDover
rank 5
Si eu care ma intrebam
De ce oare il chema Prefericitul? Acuma am aflat...:)
maxwell
rank 5
"preafericit" ca nu plateste taxe la stat
ciocoi se trateaza in strainatate iar pleava moare in romania cu zile.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor