Nepotul lui Zelea-Codreanu, bucuros ca parintele Iustin Parvu asculta cantece legionare

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 20:27
7366 citiri
Nepotul lui Zelea-Codreanu, bucuros ca parintele Iustin Parvu asculta cantece legionare

Nepotul lui Zelea-Codreanu, Nicador, nu crede ca filmuletele postate pe Internet in care parintelui Iustin Parvu ii sunt cantate cu ocazia zilei de nastere cantece legionare sunt reale, dar ca in cazul in care sunt este o veste buna pentru ca inseamna ca preotul da "girul sfant pentru o activitate legionara mai puternica".

Maicute de la Manastirea Petru Voda ii canta parintelui Iustin Parvu cantece legionare (Video)

"Primul comentariu ar fi ca m-am gandit ca este la mijloc o falsificare a filmului, ca filmul este un fals care sa duca la defaimarea parintelui Iustin Parvu", a declarat, pentru Ziare.com, Nicador Zelea-Codreanu.

Motivul pentru care crede acest lucru este ca intr-o vizita pe care i-a facut-o acum doi ani, impreuna cu un grup de apropiati, parintelui Iustin Parvu, acesta le-a atras atentia ca nu este bine sa fie atat de deschisi cu activitatile lor.

"Pentru mine si pentru noi a fost o mica dezamagire pentru ca parintele ne-a spus ca a fost o greseala faptul ca am scos un ziar numit 'Cuvantul Legionar', pentru ca astfel am atras atentia asupra noastra si am atras o atitudine de dezaprobare din partea unora dintre cetatenii din tara asta. Noi nu ne asteptam la asta.

Ne-a spus ca trebuie sa ne comportam ca sarpele in tufis, sa stam si sa observam, nu in sensul sa stam ascunsi si sa atacam, ci in sensul sa fim foarte prevazatori si sa vedem de la distanta ce se intampla, ceea ce nu coincide cu ce credem noi ca ar trebui sa facem", a declarat Nicador Zelea-Codreanu.

Din aceasta atitudine Nicador Zelea-Codreanu a tras concluzia ca "daca ne recomanda noua sa nu iesim in lume inseamna ca si el facea acelasi lucru. Cand am aflat de aceasta inregistrare m-am gandit ca este o facatura de la cei care vor sa atraga atentia. 'Uitati ce e acolo, un cuib de legionari care duce mai departe aceasta conceptie si este cazul sa punem piciorul in prag'. De aceea nu cred ca sunt reale (filmuletele n.r), avand in vedere comportamentul lui anterior", a mai declarat acesta.

Cu toate acestea, daca se dovedeste ca filmuletele sunt reale si ca parintele Iustin Parvu si-a dat acordul ca ele sa fie publice, pentru ca in filmulete se pot observa mai multe persoane cu camere video, atunci Nicador Zelea-Codreanu se declara fericit.

"Daca intr-adevar asa este trebuie sa ne insusim a doua varianta, care nu este legata de planurile noastre de actiune. Daca el a admis si hotarat ca filmul sa devina public inseamna ca el da girul sfant, sufletesc, duhovnicesc, pentru o activitate mai deschisa si mai puternica a miscarii legionare", a mai declarat domnul Zelea-Codreanu.

Insa, spune acesta, "noi nu ne-am ferit niciodata de nimic, totul a fost la lumina zilei (...) Noi nu am asteptat niciodata un semnal de la parintele Iustin Parvu sa facem sau sa nu facem ceva".

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Comentarii
tr2006
rank 5
pericle
rank 5
pentru o activitate mai deschisa si mai puternica a miscarii legionare", a mai declarat domnul Zelea-Codreanu.