Patriarhia avertizeaza: Circula pe piata calendare bisericesti false

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 10:59
2052 citiri
Patriarhia avertizeaza: Circula pe piata calendare bisericesti false
Foto: patriarhia.ro

Calendarele ortodoxe "autentice" se gasesc numai in biserici, in manastiri si in magazinele din interiorul bisericilor, atrag atentia reprezentantii Patriarhiei Romane.

"Patriarhia Romana a constatat faptul ca la numeroase chioscuri de difuzare a presei si in unele piete agro-alimentare din Bucuresti se vand calendare ortodoxe false care contin numeroase greseli liturgice, omisiuni sau inscrieri eronate ale unor sfinti romani canonizati recent si ale unor sarbatori religioase etc.", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei remis, luni, Ziare.com.

Comercializarea calendarelor false "prejudiciaza imaginea si resursele financiare ale Bisericii, precum si bugetul de stat prin evaziunea fiscala practicata, de regula, de cei care le tiparesc si le vand prin incalcarea legislatiei in vigoare".

Totodata, mai atrag atentia reprezentantii Patriarhiei Ortodoxe Romane, prin astfel de actiuni sunt inselati si cumparatorii, "care sunt indusi in eroare atat in ceea ce priveste provenienta bisericeasca a calendarelor, cat si a continutului acestora".

"In consecinta, Patriarhia Romana solicita institutiilor de control abilitate ale statului, Garda Financiara, Inspectoratul General al Politiei, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala si Protectia Consumatorului, sa cerceteze aceste cazuri si sa sanctioneze persoanele fizice si juridice care produc si comercializeaza calendare pretins ortodoxe la chioscurile de ziare si in pietele publice.

In conformitate cu Legea nr. 103/1992, Biserica Ortodoxa Romana are dreptul exclusiv de tiparire a calendarelor ortodoxe si de comercializare a acestora numai in biserici, manastiri si propriile magazine bisericesti si nu a dat acordul in scris niciunei persoane fizice sau juridice pentru producerea si comercializarea acestora", se mai arata in comunicat.

Nu in ultimul rand, Patriarhia Romana le recomanda credinciosilor ortodocsi care vor sa fie siguri ca textul calendarelor pe care le cumpara este cel aprobat anual de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sa le cumpere numai din biserici, din manastiri si din magazinele bisericesti.

A.T.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#calendare ortodoxe autentice biserici, #Patriarhia Romana avertizeaza calendare, #calendar ortodox autentic fals , #biserica