Patriarhul Daniel: Prezenta magilor arata dimensiunea cosmica a intelepciunii Pruncului Iisus

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 16:04
2315 citiri
Patriarhul Daniel: Prezenta magilor arata dimensiunea cosmica a intelepciunii Pruncului Iisus
Foto: Curierul National

Patriarhul Daniel le-a vorbit credinciosilor in predica tinuta in ziua de Craciun despre cum Dumnezeu a creat aceasta lume si cercetarea elementelor din jurul nostru si a Universului ca intreg duce inevitabil la Creator.

Pentru a-si intari acest mesaj, Patriarhul a dat exemplu prezenta celor 3 magi care au ajuns la ieslea in care se afla Iisus calauziti de o stea.

Pastorala de Craciun a patriarhului: Sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Mantuirii Neamului

"Ei arata si faptul ca Lumea, intreg Universul, daca este cercetata cu atentie, ne duce spre Dumnezeu, Creatorul ei. Lucrarea artistului se vede in opera sa. Prezenta Creatorului se vede in Creatia Sa. Magii acestia prefigureaza nu numai adunarea popoarelor in Biserica lui Hristos, ci si faptul ca cercetand Universul cu multa atentie toate cercetarile adevarate marturisesc ca Lumea nu este hazard, o intamplare, ci este un limbaj al lui Dumnezeu, fara cuvinte, catre om. (...) Deci, toate vorbesc despre Dumnezeu", a afirmat, joi, patriarhul Daniel, potrivit Digi 24.

El a continuat spunand ca "magii, care reprezinta popoare care n-au primit ca si poporul evreu, in mod direct, reveletia, (....) fiind interesati de splendoarea si frumusetea Universului (...) au invatat de la Stea sa se inchine lui Hristos, Soarele Dreptatii. Ei nu au citit Sfintele Scripturi, dar au citit in mersul stelelor prezenta unei stele neobisnuite".

Senator PNL: Daca mantuirea ar consta doar intr-o catedrala, toata tara ar fi o mare constructie

Preafericitul considera ca prezenta celor trei magi la nasterea lui Iisus "ne arata dimensiunea cosmica a intelepciunii Pruncului Iisus care a creat Universul si acum coboara pe pamant ca sa salveze din pacat si moarte pe oamenii pacatosi si muritori, pentru a le darui Viata Vesnica in Imparatia Cerurilor".

PF Daniel a starnit nemultumire la inceputul acestei saptamani cand a indeamnat in Pastorala de Craciun "sa oferim celor din jurul nostru daruri si semne ale bucuriei", sperand totodata ca valorile crestine "ne vor ajuta (...) sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Manturii Neamului".

Vicepresedintele Comisiei pentru Cultura din Senat, Marius Pascan (PNL) s-a declarat "mahnit" de indemnul Patriarhului, aratand ca "daca mantuirea ar consta doar intr-o catedrala, toata tara ar fi o mare constructie".

"In opinia mea, mantuirea sau demnitatea unui neam nu rezida intr-o catedrala care e, finalmente, tot un bun material trecator. Ci mantuirea consta in inaltarea catre divin, in desavarsirea spirituala a sufletului omenesc, oferit drept ofranda iubirii si lui Dumnezeu, faptelor bune, credintei, caintei, sfinteniei si smereniei, rugaciunii si nicidecum aservirii spirituale confuze la constructii fastuoase si opulente, ridicate prin forta unor 'necesitati practice' discutabile, pe saracia, necazurile si disperarile unui popor. (...)

Presa suedeza: Romanii sunt flamanzi, in timp ce mega Catedrala Mantuirii Neamului se ridica (Video)

Daca mantuirea ar consta doar intr-o catedrala, toata tara ar fi o mare constructie, cu preotii diriginti de santier, iar credinciosii toti 'calfe si zidari'. Mantuirea nu poate fi egala vreunei arhitecturi a intereselor pur materiale, chiar daca acestea sunt ambalate duhovnicesc", afirma senatorul.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mesaj Patriarh Daniel Craciun, #Patriarh magi dovada Dumnezeu creatie , #biserica