Porosenko, in vizita la Patriarhul Romaniei. Parohie pentru ucraineni, la Bucuresti

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 07:55
3022 citiri
Porosenko, in vizita la Patriarhul Romaniei. Parohie pentru ucraineni, la Bucuresti

Patriarhul Daniel l-a primit joi, la Resedinta Patriarhala, pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, ocazie cu care ierarhul si-a aratat disponibilitatea pentru infiintarea unei parohii destinate comunitatatii ucrainene din capitala Romaniei.

Presedintele Ucrainei a adresat rugamintea ca patriarhul Romaniei sa sustina si sa faciliteze realizarea dorintei ucrainenilor de a avea o Biserica Ortodoxa unita, informeaza News.ro.

De asemenea, Porosenko mentionat ca, in Ucraina, exista peste 100 de parohii ortodoxe in care slujbele religioase se oficiaza in limba romana si, in acest context, a exprimat dorinta ca si ucrainenii din Romania sa poata avea slujbe religioase in limba materna, inclusiv in Bucuresti.

La randul sau, patriarhul Daniel i-a amintit presedintelui Porosenko ca, in Romania, functioneaza un Vicariat Ortodox Ucrainean care are 32 de biserici parohiale si 3 manastiri, in care se slujbele religioase se oficiaza in limba ucraineana.

In acest sens, PF Daniel si-a exprimat disponibilitatea pentru infiintarea unei parohii care sa deserveasca comunitatea ucraineana din capitala Romaniei, mentioneaza Patriarhia, intr-un comunicat de presa transmis joi seara.

Totodata, in cadrul intrevederii, patriarhul a subliniat importantele legaturi istorice si duhovnicesti intre cele doua popoare vecine. In acest context, patriarhul Romaniei a amintit de Sfantul Ierarh Petru Movila, Mitropolitul Kievului, de origine romana, precum si de Sfantul Cuvios Paisie de la Neamt, staret de origine ucraineana al Manastirii Neamtului in secolul al XVIII-lea.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a inceput, joi, o vizita de doua zile in Romania, el fiind primit, in cursul diminetii de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Dupa intrevederea cu presedintele Iohannis, Petro Porosenko a mers la Palatul Victoria, pentru un pranz de lucru alaturi de prim-ministrul Dacian Ciolos. De asemenea, Porosenko a fost primit si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...