Protocolul pentru construirea controversatei moschei la Bucuresti, parafat marti

Marti, 28 Iulie 2015, ora 08:41
4268 citiri
Protocolul pentru construirea controversatei moschei la Bucuresti, parafat marti
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretariatul de Stat pentru Culte va parafa marti protocolul cu Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea controversatei moschei de la Bucuresti.

La 14 iulie, Victor Opaschi, secretarul de stat pentru Culte, declara ca documentul va fi parafat in cel mult doua saptamani si ca aprobarea acestei constructii este o datorie istorica, scrie Hotnews.

Lacasul de cult ar urma sa aiba o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fantana arteziana, un loc de ablutiune (spalare) si o sala de clasa pentru cel mult 20 de copii care doresc sa studieze abecedarul religiei musulmane.

Guvernul a dat Muftiatul Cultului Musulman din Romania, in folosinta gratuita, un teren cu o suprafata de peste 11.000 de metri patrati, pe bd. Expozitiei, in vederea construirii unei moschei.

Reciprocitatea turceasca: Noi le dam moschee, ei ne dau o capela si un camin - ce spune MAE

Construirea moscheii la Bucuresti a dat nastere la reactii virulente atat pe scena politica, dar si la nivelul cetatenilor, care au organizat chiar un protest fata de acest proiect.

Dezbaterile legate de constructia unei moschei au ca argumente ca in tara doar 0,3% dintre cetateni se declara musulmani (cei mai multi locuind in Dobrogea) si ca exista peste 80 de moschei.

Premierul Ponta nu a oferit pana acum argumente in favoarea deciziei sale, impingand dezbaterea in zona disputelor politice si acuzand existenta unor campanii de presa impotriva minoritatii musulmane.

Unul dintre cei mai vehementi contestatari s-a dovedit fostul presedinte Traian Basescu, care a adus in atentie riscul terorist si a cerut ca hotararea sa fie discutata in CSAT.

Muftiul Iusuf Murat: Moscheea din Bucuresti nu va fi cea mai mare din Europa

In schimb, seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a oferit cateva explicatii, spunand ca moscheea va permite "indeplinirea adevaratei meniri a Muftiatului Cultului Musulman din Romania, de a organiza ritualurile religioase in spatii autorizate, cu personal autorizat si scolit in institutii de educatie oficiale si nu pe stadioane sau in case de rugaciune clandestine, de catre asa-zisi imami, nerecunoscuti de noi, despre care nu se stie ce invataturi propavaduiesc".

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#moschee Bucuresti protocol parafat, #moschee Bucuresti constructie , #biserica