Rugaciuni pentru iertarea pacatelor, direct pe telefonul mobil

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:07
2934 citiri
Rugaciuni pentru iertarea pacatelor, direct pe telefonul mobil

Un preot din judetul Cluj a realizat o aplicatie care le permite credinciosilor sa se roage pentru iertarea pacatelor si realizari prin intermediul telefonului mobil.

Aplicatia de mobil include un audio book pe care sunt adunate mai multe categorii de rugaciuni, transmite Pro TV.

Aceasta are in meniul principal rugaciuni adresate Maicii Domnului, lui Iisus Hristos, Psalmi, dar si rugaciuni incluse in Sfanta Liturghie, precum si doua categorii intitulate "Parinti duhovnicesti", respectiv "Diferite trebuinte".

Softul este disponibil momentan gratuit pe dispozitivele care folosesc sistemul Android, insa in curand el va putea fi accesat de pe orice telefon sau calculator.

Rugaciuni si acatiste pe smartphone: Aplicatie pentru Android de la manastire

"Petrec mult timp pe drum si am resimtit aceasta nevoie de a ma putea ruga chiar si in acest timp pe care il consideram pierdut. Ce putem gasi pe aplicatie? Un set de peste 70 rugaciuni", a explicat Ion Chis, preotul caruia i-a venit ideea acestei aplicatii in timp ce facea naveta intre Cluj-Napoca si comuna Jucu, acolo unde slujeste.

Preotul spera ca astfel ii va apropia de credinta pe tinerii care nu au timp sa mearga la biserica.

George, un tanar de 20 de ani educat in spiritul credintei, este incantat de aplicatia preotului Chis. "Este binevenita aplicatia, pentru ca noi utilizam des internetul. E foarte buna in masina sau acasa, cand avem timp liber, mai facem o pauza pentru ca ne linisteste foarte mult", spune acesta.

La randul sau, Andra, o tanara studenta aflata in sesiune, sustine ca aplicatia ii este utila atunci cand are nevoie de ajutor pentru note mai bune la examene, insa are si cateva sugestii pentru upgradarea ei.

"As vrea sa vad nou in aplicatie o interpretare a rugaciunilor: De ce o spune? Cu ce scop? Pentru ca multi vin la liturghie si nu stiu ce se intampla. Trebuie si religia sa tina pasul cu tehnologia", spune tanara.

In vreme ce tinerii apreciaza aceasta aplicatie, persoanele de varsta a doua nu considera ca aceasta poate tine loc rugaciunilor din biserica, intrucat este "ca si cum te-ai uita la televizor".

Citeste si:
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...