Salariu prea-fericit: Cat castiga patriarhul Daniel

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 13:50
18671 citiri
Salariu prea-fericit: Cat castiga patriarhul Daniel

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe, are un salariu care depaseste 13.000 de lei pe luna.

Dupa ce in presa au aparut mai multe informatii legate de banii pe care i-ar castiga lunar PF Daniel, BOR a venit cu lamuriri suplimentare.

Astfel, intr-un comunicat remis Ziare.com, Patriarhia arata ca PF Daniel are doua venituri lunare: unul de la stat si unul de la BOR.

Cat castiga Patriarhul Daniel - Lista de salarizare din BOR

Mai precis, ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, presedinte al Sfantului Sinod, al Adunarii Nationale Bisericesti si al Permanentei Consiliului National Bisericesc, avand in subordine aproape 700 de angajati, Preafericitul primeste de la stat un salariu net de 7.731 de lei, arata sursa citata.

In plus, ca mitropolit al Munteniei si Dobrogei si arhiepiscop al Bucurestilor, avand in subordine aproape 400 de angajati, el primeste un singur salariu, nu doua, si anume de 6.169 de lei net, nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Comunicatul BOR, intitulat "patriarhul nu aduna, ci daruieste bani", se mentioneaza ca din salariu, in fiecare luna, patriarhul Romaniei ofera 4.000 lei pentru construirea bisericii manastirii din satul natal, Dobresti, judetul Timis, precum si un ajutor financiar de 2.000 lei pentru mai multi angajati saraci din Administratia patriarhala si din Administratia eparhiala "care muncesc mult, dar au salarii mici".

De asemenea, Patriarhul ajuta financiar si material (cu alimente sau haine) unii studenti, monahi si credinciosi mireni saraci care se afla in situatii dificile, sustine BOR.

Sursa citata mentioneaza si ca, tot din salariul sau, patriarhul isi cumpara hainele, cartile si lucrurile strict necesare.

Pentru bani, se subliniaza in comunicat, Preafericitul Daniel nici nu lucreaza opt ore pe zi, ci adesea intre 14 si 16 ore pe zi.

D.R.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...