Ziare.com

Sectorul 6 duce lipsa de biserici, asa ca Firea da gratis un teren pentru constructia uneia

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 15:26

   

Sectorul 6 duce lipsa de biserici, asa ca Firea da gratis un teren pentru constructia uneia
Primaria Capitalei va oferi gratuit Protoieriei Sectorului 6 un teren de 149 de metri patrati din cartierul Militari pentru construirea unei biserici, potrivit unui proiect de hotarare aprobat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Protoieria sustine ca cele sase biserici din cartierul Militari sunt la distanta mare una de cealalta, iar la ele sunt arondate aproximativ 48.000 de familii, astfel ca Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat construirea unei biserici noi.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 39 de voturi "pentru", 8 "impotriva" si 3 abtineri.

Potrivit proiectului de hotarare, Protoieria Sectorului 6 ar fi gasit doua terenuri, pe strada Cernisoara nr. 28, de 198 de metri patrati, care a si fost cumparat, si pe strada Dagata nr. 6, pentru care s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.

Protoieria spune, insa, ca suprafata nu este suficienta pentru construirea noii biserici si solicita municipalitatii sa-i ofere gratuit terenul viran de 149 de metri patrati din strada Cernisoara nr. 30.

"Referitor la Adresa Protoieriei Sector 6 Capitala, inregistrata la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti cu nr. 1536499/26.07.2017, la Cabinet Primar General nr. 5214/27.07.2017 si la Directia Patrimoniu sub nr. 10827/28.07.2017, prin care solicitam concesionarea suprafetei de teren de 149 de metri patrati, situat la adresa str. Cernisoara nr. 30, sector 6, revenim cu rugamintea sa aprobati transmiterea dreptului de folosinta cu titlu gratuit catre Protoieria Sector 6 Capitala a suprafetei respective, in vederea construirii unei noi biserici", este nota trimisa primarului Capitalei de catre Protoieria Sectorului 6.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1249 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor