Sinodul Mitropoliei Ardealului propune canonizarea Parintelui Arsenie Boca

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 22:09
6632 citiri
Sinodul Mitropoliei Ardealului propune canonizarea Parintelui Arsenie Boca
Foto: Editura Humanitas/Coperta

Sinodul Mitropoliei Ardealului a decis, joi, la Deva, inaintarea propunerii de canonizare a Parintelui Arsenie Boca catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care urmeaza sa ia o decizie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preotul Gabriel Miricescu, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei si Hunedoarei, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotarat inaintarea propunerii de canonizare a Parintelui Arsenie Boca.

"Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotarat, astazi, inaintarea propunerii de canonizare a parintelui Arsenie Boca. Aceasta este competenta Sinodului Mitropolitan: sa analizese dosarul, sa il aprobe si sa il inainteze spre examinare si decizie Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Acum va urma o sedinta a Sfantului Sinod, care nu stim cand va fi, in care se va analiza acest dosar si studiul document, pe care l-a intocmit Comisia Speciala Teologica Mitropolitana de canonizare a Parintelui Arsenie si se va hotari de catre Sfantul Sinod", a spus Miricescu.

Potrivit preotului, canonizarea Parintelui Arsenie Boca ar insemna indeplinirea dorintelor unui numar mare de credinciosi, care in ultimii 30 de ani au mers la Prislop, la mormantul acestuia.

"Canonizarea Parintelui Arsenie Boca ar insemna o randuiala a Bisericii, care ajunge la bun sfarsit, pentru ca asa cum spuneam si cu alte ocazii, canonizarea unui sfant nu este o chestiune care se intampla dintr-o data. Este vorba despre o realitate indelungata, despre un demers indelungat si cred eu ca se implinesc nazuintele si dorintele credinciosilor, multimii mari de credinciosi care in decursul celor 30 de ani, aproape, de la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie, au batut drumul Prislopului", a mai spus preotul din cadrul Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Demersurile pentru canonizarea Parintelui Arsenie Boca au inceput in 2015.

Pentru convingerile sale, Arsenie Boca, nascut in 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate si apoi alungat de la manastire in timpul regimului comunist.

Citeste si

Cui foloseste "brandul" Arsenie Boca si ce se ascunde sub mitologizarea celui numit Sfantul Ardealului Interviu

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Arsenie Boca dosar canonizare , #biserica