Reactie anemica a Politiei dupa ce IPS Teodosie a tinut slujba de Anul Nou, in ciuda restrictiilor: "Persoanele prezente au fost atentionate verbal"

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 13:57
6839 citiri
Reactie anemica a Politiei dupa ce IPS Teodosie a tinut slujba de Anul Nou, in ciuda restrictiilor: "Persoanele prezente au fost atentionate verbal"
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului FOTO Basilica.ro

Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta a anuntat ca politistii si jandarmii au actionat in noaptea de Anul Nou la Catedrala Arhiepiscopala, unde a avut loc o ceremonie religioasa dupa ora 23:l.00, si au informat persoanele prezente despre interdictiile de deplasare intre orele 23.00 - 05.00 si despre obligativitatea purtarii mastii de protectie.

De asemenea, politistii au atentionat verbal persoanele prezente si le-au amintit "despre necesitatea adoptarii unui comportament responsabil".

IPJ Constanta a transmis vineri, ca politistii au adus la cunostinta persoanelor prezente la Catedrala Arhiepiscopala masurile dispuse in actualul context epidemiologic.

"Cu privire la evenimentul religios desfasurat seara trecuta, la Catedrala Arhiepiscopala Sfintii Petru si Pavel, precizam faptul ca politisti si jandarmi constanteni au actionat in zona respectiva, informand persoanele cu privire la legislatia actuala in ceea ce priveste deplasarea in afara locuintei in intervalul orar 23.00 - 05.00, precum si obligativitatea purtarii mastii de protectie in mod corespunzator. Astfel, politistii au adus la cunostinta cetatenilor masurile dispuse in actualul context epidemiologic", a afirmat IPJ Constanta.

Sursa citata mentioneaza ca scopul nu a fost acordarea de sanctiuni, ci ca oamenii sa constientizeze riscurile la care se expun.

"Reamintim ca scopul nostru nu este acela de a aplica sanctiuni, ci ca oamenii sa constientizeze riscurile la care se expun, daca nu respecta normele legale in vigoare. Persoanele prezente au fost atentionate verbal, politistii amintindu-le despre necesitatea adoptarii unui comportament responsabil", a mai anuntat Politia Constanta.

Credinciosii nu purtau masca

Inalt Prea Sfintitul Teodosie a oficiat joi seara, incepand cu ora 23.15, un Te Deum pentru multumire si pentru binecuvantare a Noului An calendaristic la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta.

La ceremonie au fost prezente cateva zeci de persoane. Cele mai multe dintre acestea purtau masca, dar nu au respectat intotdeauna distantarea fizica.

La un moment dat, cativa credinciosi s-au apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, care i-a binecuvantat.

La finalul ceremoniei religioase, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a multumit autoritatilor care i-ar fi ingaduit aceasta rugaciune de la miezul noptii.

"Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta noapte de lumina pentru care multi nu au avut sperante, unii nu au venit temandu-se ca ii opreste cineva.

Sigur, cine sa ne opreasca, avem dreptul cu totii sa ne rugam cand ne este ceasul rugaciunii.

Si iata vreau sa multumesc si autoritatilor de aici cu care m-am consultat si m-au incuviintat, nu expres, ci m-au facut sa intuiesc ca noi putem sa ne rugam si la miezul noptii si le multumesc pentru ca ordinele omenesti nu pot sa anuleze poruncile dumnezeiesti", a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat ca bisericile nu trebuie sa se inchida orice boala ar veni si ca el ar fi trebuit sa se imbolnaveasca primul la cati oameni s-au aflat in biserica.

"Am spus-o de mult ca bisericile nu se vor mai inchide si o spun iarasi, bisericile nu trebuie sa se inchida orice boala ar mai veni. Bisericile sunt vindecatoare de boli. Am fost multi aici in biserica, nu ne-am imbolnavit.

Eu trebuia sa ma imbolnavesc primul, dar nu nu m-am imbolnavit. De aceea, pentru ca daca il avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor si al trupurilor noastre vom ramane sanatosi nu numai la trup, dar si la minte si la constiinta noastra care va ramane treaza", a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Municipiul Constanta se afla in carantina pana pe data de 1 ianuarie, la ora 20, iar dupa ora 23 exista interdictii de circulatie la nivel national.

Patriarhul Daniel, mesaj despre teama si speranta la slujba de Anul Nou: Ne aflam intr-o perioada mai trista

IPS Teodosie sfideaza din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului tine slujba la miezul noptii

Sfidarea repetata a lui IPS Teodosie: defilare fara masca de protectie de Sfantul Haralambie, cu binecuvantarea primarului Chitac, si slujba la ora 22.00

Quarterly Report - Editia 4

Doi adolescenți de 14 și 15 ani, reținuți după ce au furat o mașină de pe o stradă din Constanța. Unul dintre ei a condus-o un kilometru
Doi adolescenți de 14 și 15 ani, reținuți după ce au furat o mașină de pe o stradă din Constanța. Unul dintre ei a condus-o un kilometru
IPJ Constanţa a anunțat că doi adolescenți de 14 și 15 ani au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au furat o mașină parcată pe o stradă din Constanța și pe care unul dintre ei a...
O constănțeancă a fost reținută după ce a fost prinsă luând credite cu acte false. Prejudiciu de 90.000 lei. La percheziții, polițiștii au găsit și droguri
O constănțeancă a fost reținută după ce a fost prinsă luând credite cu acte false. Prejudiciu de 90.000 lei. La percheziții, polițiștii au găsit și droguri
A cauzat un prejudiciu de aproximativ 90.000 de lei după ce a contractat mai multe împrumuturi de la două instituţii financiare folosind date de identitate ale altor persoane. Este vorba despre...
#slujba de anul nou, #IPS Teodosie, #Constanta, #politia , #biserica