Ziare.com

Societatea civila, apel catre Parlament: Opriti finantarea bisericilor de catre stat

Marti, 05 Februarie 2013, ora 14:36

   

Societatea civila, apel catre Parlament: Opriti finantarea bisericilor de catre stat
Mai multe ONG-uri au lansat un apel catre Parlament, cerandu-le alesilor sa stopeze finantarea bisericilor din bani publici si redirectionarea sumelor astfel economisite catre domenii precum educatia, cercetarea si sanatatea.

"Anual, statul ofera cultelor religioase aproximativ 540 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,4% din PIB-ul Romaniei, valoare anuntata de insasi Patriarhia BOR. Pentru comparatie, reamintim ca nivelul arieratelor statului la plata medicamentelor este de doar 0,3% din PIB", se arata in scrisoarea deschisa a reprezentantilor societatii civile, publicata pe site-ul ASUR.

Asociatiile semnatare fac un apel catre toti membrii legislativului, indiferent de partidul din care fac parte, sa stopeze finantarea de catre stat a cultelor religioase si sa redirectioneze catre Educatie, Cercetare si Sanatate aceste fonduri.

"Pentru comparatie, reamintim ca nivelul arieratelor la plata medicamentelor este de doar 0,3% din PIB. Dincolo de aceasta alocare inoportuna per se, avand in vedere actualul context socio-economic, consideram ca o abordare rationala, in acord cu nevoile imediate si reale ale cetatenilor este absolut necesara, iar Sanatatea, Educatia si Cercetarea sunt domenii prioritare.

Este anormal ca intr-un stat laic sute de milioane de euro din bugetele autoritatilor de stat, centrale si locale, sa fie deturnate de la nevoile reale ale tarii spre beneficiul cultelor religioase. Acestea sunt organizatii private si trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor", arata sursa citata.

Scrisoarea deschisa va fi trimisa presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, premierului, sefului Reprezentantei Comisiei Europene, sefului misiunii FMI si directorului biroului Bancii Mondiale in Romania.

Semnatarii scrisorii deschise sunt:

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)
ActiveWatch
Expeditie in Cultura

Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala
Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe
Fundatia Population Services International in Romania
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Asociatia Start Focus
Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics
Asociatia REPER21
Asociatia EPAS
Asociatia ACCEPT

Fundatia Alaturi de Voi
Fundatia PACT
Asociatia Salvati Dunarea si Delta
Green Hours & Teatrul LUNI
Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna"
Asociatia Edusfera
Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie
Grupul h.arta
Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH)
Asociatia Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie - RPER (Franta)

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
63 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De acord si cu asta!

Cu o conditie: toate bisericile din secolele trecute, muzeele, orfelinatele de pe langa biserici, bolnitele, bazele de tratament, azilele de batrani si de saraci sa le ia statul, sa le finanteze de la buget. Sa plateasca personal, sa efectueze lucrari de intretinere si reparatii etc. Vor constata ca astea costa mult peste 0,4% din PIB, pentru ca multe munci se fac de catre voluntari, de catre calugari care nu-s platiti si se folosesc materiale din donatii. Cand statul va plati angajati si va licita pentru fel de fel de aiureli, acolo vor fi adevarate tunuri financiare, care vor ridica cheltuielile la dublu sau triplu.

 

omul negru - popa ortodox

e singura entitate sociala care e mai prejos decat tortionarii care au creat fenomenul Pitesti
fura identitatea si constiinta oamenilor simpli pe care ii transforma in trogloditi bigoti care depind de otrava ideologiei subumane pe care o dezvolta
sclavagia psihica pe care o propaga omul negru este atat de daunatoare incat a transformat copiii si batranii in unelte aducatoare de bani si foloase necuvenite pentru acest parazit social extrem de periculoasa
biserica este cea mai josnica mafie care a servit tuturor regimurilor totalitare pentru a capata bani si putere
omul negru ortodox e cel mai periculos parazit social care trebuie eradicat cat mai repede pentru a elibera societatea de cea mai cumplita si periculoasa boala care mentine populatia in capcana troglodita
biserica e cea mai antiprogresista si cea mai retrograda inventie a omului negru - e mai rea decat cancerul

 

E bine sa ai credinta dar...

inca de pe vremea romanilor, soldatii erau sfatuiti sa dea bani preotilor pentru a li se ierta pacatele(crimile, violurile, jafurile).
Gigi este un soldat mai modern, evaziune si spalare de bani, dupa care pleaca la muntele Athos, Dumnezeu il iarta si totul este ok.
Educatia este foarte importanta!Investiti in EDUCATIE!

 

ar fi un lucru bun

Daca ar reusi demersul acestor ONG-uri, ar fi ceva. Mi-as schimba parerea despre USL daca ar fi in stare sa puna capat acestor finantari catre Biserica. Dar o asemenea masura ar avea tot atatea sanse de reusita ca si Parlamentul cu 300 de parlamentari.

voturi

mai mult de jumatate din voturile usl au fost aduse de popi prin propaganda desantata dusa mai ales in mediul rural
omul negru - popa ortodox - a fost folosit de toti politrucii pentru a obnubila populatia credula

 

la ce foloseste credinta?

credinta are scop, credinta nu e pentru a te face sanatos sau sa castigi bani; daca cineva e bolnav, sa mearga la un doctor; daca ii e foame, sa mearga la munca; biblia spune "cine nu munceste nici sa nu manance"; nu-ti trebuie credinta pentru astea; credinta trebuie sa fie in Cristos si e doar pentru salvarea din iad.

credinta in ovreiasul jeshua bin iosef

e o moda depasita si daunatoare
credinta intr-o aiureala propagata de omul negru echivaleaza cu primitivismul si ghicitul in carti practicat de minoritari cu origine indiana
dumnezeul criminal propagat de biblie apartine trogloditilor care traiau de pe o zi pe alta in desertul Asiei mici si care din cauza caldurii si a casatoriilor intre rude erau atat de degenerati incat visau aiureli cu ochii deschisi
lasati vrajeala cu viata vesnica si mantuirea prin credinta intr-un infractor - luati-va viata in mani si mergeti inainte liberi de balmajelile toxice ale omului negru

opriti finantarea ong-urilor corupte !!!

Daca luam aceste ong-uri pe rand si le analizam,pentru unele nici macar numele lor nu spune nimic.Toate aceste ong-uri ar trebui verivicate de catre fisc sa vedem cine le sponsorizeaza si unde merg banii achizitionati.Am adaugat celora care ar avea ceva comun cu arta,cultura,socializare si umanism cate un *(asterix).Cele care nu au nimic comun cu asta sau au niste denumiri care nu spun nimic,le-am adaugat cate 3 ***(asterix)
se pare ca cineva vrea sa ingroape ortodoxia si aici se va ajunge daca se va stopa finantarea bisericii.Asta nu inseamna insa ca nu va veni este noi o alta biserica/religie.Uitati ca musulmanii investesc in biserica/religie mai mult decat investeste USA in armata,iar daca sunteti pentru sufocarea bisericii ortodoxe sa nu credeti ca ati scapat,va veni peste voi biserica mahomedana/musulmana

*Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR)
***ActiveWatch
*Expeditie in Cultura
*Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala
*Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe
*Fundatia Population Services International in Romania
*Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
***Asociatia Start Focus
*Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics
***Asociatia REPER21
***Asociatia EPAS
***Asociatia ACCEPT

*Fundatia Alaturi de Voi
***Fundatia PACT
Asociatia Salvati Dunarea si Delta
Green Hours & Teatrul LUNI
***Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna"
***Asociatia Edusfera
*Centrul pentru Actiune si Responsabilitate in Educatie
***Grupul h.arta
*Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta
*Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH)
*Asociatia Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie - RPER (Franta)

postac asurist esti PENIBIL

probabil ca si masonilor le e jena de ce scrii tu pe acolo. lasa Biserica in pace ca esti pe langa subiect. Nu te pricepi si te faci de ras

Nici o zi fara atacuri

Nu trece nici o zi fara ca dusmanii Ortodoxiei sa-si faca temele. "Fericiti veti fi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea" spunea Iisus Hristos multimii adunata sa asculte Predica de pe Munte.

"In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea" mai zicea Mantuitorul Apostolilor sai.

Intereseul major al acestor ONG-uri implicate este sa mulga bani nemeritati de la statul roman, aducand vrajbe, homosexualitate, depravare, vanzare de tara.

Amintiti-va cuvintele Parintelui Arsenie Papacioc: "Adevarul ramane acolo unde n-ai cedat. Daca unul singur tine adevarul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravietui prin el"

 

nu te prigoneste nimeni, nu mai vrem sa fim escrocati de voi,

construieste biserici pe banii tai

minciunile astea le mai repeti vreo 20 - 30 de ani

dupa care tu pleci la crematoriu , dar credinta si biserica raman !
inca vreo 20 - 30 de ani mai zici minciuni , dupa care tu tr2006 ..... o sa fi gata !
de 2000 de ani se incearca prin toate mijloacele si prin toate ideologiile inlocuirea credintei cu opinia lui tr2006 , dar tr2006 pleaca la crematoriu , iar credinta si biserica raman !
a incercat Stalin , a incercat Hitler , incearca si tr2006 .... si o sa incerce si altii !
inca 20 - 30 de ani , daca nu ti se agraveaza boala si pe urma ....... gata !

@tr

Nici nu cere nimeni bani de la pagani, stai linistit!

ptr BUM

De azi ...indiferent ce culoare politica ai , indiferent ce partid sustii , ai tot respectul meu .
Cu stima Bum
Delta

@minimax:

Cand mergi intr-un spital si vezi ca nu sunt medicamente, aparate care sa-ti poata salva viata, ce faci? Citesti din Biblie si te vindeci?
Daca biserica primeste bani de la stat, de ce mai cer preotii bani pentru botezuri, nunti, inmormantari ?
De ce avem nevoie de asa multe biserici, cand nu avem destule spitale sau sunt slab dotate ?

statul nu da bani la spitale

pentru a-i da omului negru materie prima pentru afaceri
un mort in rumunika ortodoxa costa 2000-3000 de euro
loc de veci, servicii mortuare, omul negru
dupa aia panarama la 3 luni, 6 luni, 1 an, 7 ani si dupa 7 ani omul negru scoate cadavrul din groapa si pune pe altul care-i aduce bani

@multimax

http://stirileprotv.ro/stiri/social/catedrala-de-la-mioveni-va-avea-clopote-de-217-000-de-euro-inscriptionate-cu-numele-primarului.html
Frumos nu?!

cetatene turmentat

Poate tu nu ai nevoie de Biserica, paganii au tot soiul de temple. Dar milioanele care merg Duminica de Duminica la Biserica? Stai tu in spital!

Uite-te ce fac "slujitorii" Domnului

Iertarea pacatelor nu sta in donati si Biserici impunatoare!Uite-te pe google si o sa vezi preotul care detin un bordel, altul un Maserati samd!
Statul le-a donat cladiri iar impreuna cu acesti c@"C"i care unii le pupa mana au facut averi de zeci de milioane de euro, poate si mai mult.
Pe vremea lui Iisus oameni se inchinau pe unde apucau, acum trebuie Catedrala Neamului?Citeste o carte poate iti imbunatatesti activitatea creierului!

Giurgiuvene

Nu fii penibil, nu aveti voi in Giurgiu carti cate am citit eu. Vezi-ti de nivelul tau redus si nu ma mai deranja. Nu vreau sa polemizez cu d-alde ca tine!

@ cetatean.ro

cetatean.ro,multi oameni sunt bolnavi pentru ca au muncit in conditii grele in viata lor,multi sunt bolnavi pentru ca ereditar asa le-a fost scris,dar sunt foarte multi oameni bolnavi pentru ca nu au mers des la Biserica si hai sa-ti explic.
Daca mergeau mai des la Biserica, nu ajungeau in droguri,alcohol,taverne pline de fum de tigara sau depravare .Pe multi asta ia imbolnavit iar daca nu sunt bani pentru medicamente, nu sunt din doua motive:
1)Politicienii fura banii inloc sa-i foloseasca justificat
2)Prea multi bolnavi datorita unui mod de viata inadecvat,alcool,tutun,droguri si perversiuni sexuale .
Oare tu chioar crezi ca daca banii alocati Bisericii ar merge in alta parte,ar ajuta cu ceva? Iti spun eu,NU,ar ajunge in conturile lui fenechiu,ponta,voiculescu si altii.A-si fi gandit ca tine daca eram condusi de politicieni care nu fura dar din pacate astia nu fura,JEFUIESC!

mai ONG-istilor da voi de unde aveti bani??????

ce tot o dati cu BISErica

cine va finanteaza ca toti sefii vostri sunt unguri

bani europeni luatio? da aia cine ii cotizezaza la bruxelles

nu cumva romanasul de rand? hai pa IPOCriti secularisti

Opriti jaful BOR!

Din păcate, s-au desfintat sute de spitale, scoli, grădinite, dar s-au construit sute de biserici care asteaptă enoriasii in zadar. BOR a făcut jaf la drumul mare din banii publici, construind o sumedenie de biserici care sunt mai mult goale. Aceasta, in timp ce in mai toate statele democratice se inchid biserici.
Investiti banii in educatie, aici este viitorul.

 

corect

sa opreasca finantarea cultelor si sa bage impozit prin declararea de ce cult apartine fiecare; daca nu apartine de nici un cult, nu plateste.

 

Nuuuu...

Așa nu rezolvi nimic. Impozitul reprezintă tot bani luați cu forța. Să contribuie fiecare cit poate și vrea dind direct bisericii. Punct.

impozitul nu reprezinta bani luati cu foarta,

ci bani cu care functioneaza societatea moderna. Este o observatie pe care a facut-o Adam Smith acum 250 de ani: a intretine un stat civilizat e scump, a intretine un stat barbar nu costa nimic.

daca bum vrea biserici ortodoxe,

sa bage mina in buzunarul lui propriu, nu sa stea cu mina intinsa la contribuabil care nu e neaparat ortodox.

Escrocati am fost de-a lungul intregii noastre istorii. Pe vremea lui Cuza, o septime din teritoriul Romaniei apartinea unor biserici de prin Grecia si Palestina, Romania fusese pur si simplu facuta cadou ortodocsilor straini, pt ca pe domnitorii romani ii durea in bum de romani.

Culmea ridicolului este ca acesti escroci marunti si inconstienti, cum e bum, se pling pe forum ca altii, cum ar fi voiculescu si nastase, sint escroci mai buni, mai indeminatici, mai de success... eat your heart, bumbacila hahaha

 

ce interesant ?

Dar bisericile neoprotestante ( penticostali , adventisti , etc ) sunt bune ?
Dar ia zi tu ceva de biserica mozaica ....ia sa te aud !....ai curaj ?
Nu cumva si acestea primesc bani de la stat?

Hai ...curaj ....

tr2006 e roman ca ... Ana Pauker !

el crede ca toti sunt prosti si pot fi pacaliti usor cu minciuni conjucturale !
el scoate din context esentialul si pe urma o invarte cum vrea el ! naivii il cred ! aia care-s patiti si fripti cu alde tr2006 ... se amuza de nazdravaniile lui !

biserica mozaica?

E religia mozaica sau iudaica. Baza ei este legea lui Moise. Biserica e instituita la rusalii, la cincizeci de zile de la moar.tea lui Cristos. Iudeii nu-l cred pe Isus ca Mesia, ei inca asteapta un mesia.

Felicitari domnului Bum...

cit priveste ...tr@...vad ca acum dupa ce sa luat de Cristos se ia si de Cuza...Rusine ateului Bolsevic tr@...

Trebuie inteles

Ca biserica are rolul ei social in Societatea Romaneasca, chiar daca suntem sau nu de acord.Dar in acelasi timp,nu trebuie neglijat sistemul de invatamint.Un om calificat are sanse mai mari sa isi gaseasca de munca,sa cistige un salariu si sa plateasca un impozit.Deci se considera sa aiba prioritate finantarea acestui sistem in primul rind.Nu trebuie uitat socialu,lipsa locuintelor sociale,care vor inpinge multi tineri sa emigreze.Daca am lua-o logic,oameni fara biserica exista,dar biserica fara oameni nu poate supravitui.Putem fi religiosi rugindu-ne si acasa,fara sa calcam intr-o biserica.Poate ar trebui obligati popii de orice confesiune,sa dea chitanta pt serviciile care le fac.Eu stiu botez,cununii....pt inceput.

 

educatie vs biserica

Logica politicienilor e alta. Un om educat e mai greu de manipulat.

biserica are rol pecuniar

adunatura de oameni negri vanduti serviciilor secrete are rol de a jumuli credulii si de a informa despre toate miscarile care se petrec in zona
trogloditii spun orice in fata omului negru care da raportul mai departe
manastirile sunt cuibare de criminali si degenerati care pazesc cele mai negre secrete ale securistilor de acum si altadata
faraonul cibotea vrea sa delapideze 2 miliarde de euro de la stat pentru a-si construi o megalomanie mai mare decat piramida lui Keops

@multimax

Ce este adevărul ? Care este adevărul ? Al cui adevăr ?

Adevărul este că țara a ajuns o mizerie. Adevărul este că majoritatea populației e săracă și in degringoladă. Despre cauze se filozofează doar; nu mai are rost.

Aici nu este vorba despre biserică, valorile, oamenii și greșelile ei ci despre "bani de la buget" - atata tot.

Nu devia și nu distorsiona subiectul.

In rest, fiecare poate să-și dea și capul și casa și copiii in speranța că i se vor ierta păcatele.

Nu se iartă NIMIC nici pe lumea asta, nici pe celelalte !

Știi că ai făcut, știi că faci, trebuie să știi că vei plăti cumplit. Nu mai sperați aiurea și nu vă mai lăsați amăgiți de vorbe. Totul se plătește aici, acum - personal sau prin cei mai dragi. Corectați-vă sau asumați-vă infricoșați.

 

bisericile omului negru se inmultesc ca ciupercile veninoase

spitalele si scolile se inchid
vivat rumunika in mileniul III - dupa socialism urmeaza feudalismul - evul mediu - black age cum spun istoricii

pai daca secularistii tai laici papa banii......

oamenii bisericii gestioneaza eficient fondurile
de aia avem atatea locasuri de cult, ortodoxe si nu numai

90% din romani sint ortodocsi si cu toate astea

treaba nu merge bine in Romania. In schimb, in Suedia treaba merge foarte bine, dar nu exista ortodoxie si nici prea mult crestinism - peste 50% din suedezi nu au credinte religioase.

Buba e crestinismul, in particular cel de coloratura ortodoxa si catolica.

uite acum trecem la ateism ca sa fie bine !

gata , eu cred in tr2006 si ateii lui !
deja parca ma simt mai bine !
acum ma bazez pe asociatiile si fundatiile de mai sus ! acolo e salvarea Romaniei !
Mircea cel Batran credincios !
Stefan cel Mare credincios !
Vlad Tepes se ruga ore intregi !
Mihai Viteazul se ruga ore intregi !
Mircea Eliade , Mihai Eminescu , Noica , Tutea , Nae Ionescu , Parvan , Gyr ...... la gunoi cu toti !
acum modelul e ateismul si tr2006 !

nu Bum ....

Tr2006 e doar un shilt cu sarcina clara .
Inca ii astept parerea la intrebarea mea de mai sus .
Vreau sa-l vad cum da cu parul si in penticostali si mozaici .
Dar cu subiect si predicat ....asa cu "manie proletara ateista " .
El isi face treaba ,, nimic mai mult .

Si Ceausescu a procedat la fel

Numai ca el nu tipa sa se taie finantarea, el a fost mai hotarat: a trecut cu buldozerul peste biserici si a facut in loc carciumi.
Stalin a fost si mai hotarat: i-a impuscat pe toti.

Acum atentatul la Biserica Nationala e mai subtil, daca nu-si pot permite sa le dea foc, draccii incearca sa taie finatarile. Un popor fara Dumnezeu e prada sigura, praful si pulberea se alege de el. Adica exact ce se doreste cu Romania.

 

nu te opreste nimeni

Nu te opreste niciun drac sa finantezi biserica din banii tai personali.

Perfect!

Vreau ca impozitele care le dau la stat sa mearga la biserica. Imi da voie nenea Ponta?
De sanatate n-am nevoie, ca ma duc la privat, pe banii mei, nu-mi bat joc de sanatatea mea. De educatie nu mai am nevoie, sunt autodiact si am invatat cand a fost vremea. La scoala ce sa mai invete pruncii, cum sa faca sex in toaleta? Aia pot invata si fara profesor. La parlamentari/ primari/ ministri nu vreau sa le dau niciun ban. Si asa s-au laudat ca sunt patrioti. Asadar, sa slujasca patria pe gratis! Cercetarea? Jaf pe fata! Ce sa cerceteze niste semidocti? Sau plagiatori? Noi metode de furt intelectual?

I. V. Stalin a fost popa

cand a vazut care e nivelul moral al oamenilor negri a luat masurile de consecinta
daca dumnezeul tau sta intr-o gramada de pietroaie numita biserica atunci poti sa te intorci la epoca de piatra si sa fii fericit sub poala omului negru

Stalin a fost crescut si educat de crestini!

a fost in seminar teologic pina la 21 de ani.

Bheyyiii, TU esti ... "Brasoveanu" ...

NEAOS_uu'... :)):)):))

O afacere care "merge"

Prin anii '90 era cate un atelier de termopane pe fiecare strada, apoi au aparut notariatele - ca "mergea". Azi sunt farmaciile si bisericile - astea "merg acu".
Au construit ca disperatii, cate 2 biserici intr-o curte, cate 4 pe o strada.
Deh, daca asa a dat ordin domnu' general din fruntea BOR!

 

bum, eu stiu ca tu nu esti prea bine informat si te ajut

Hitler a fost crestin si a persecutat ateismul. Nu a vrut in jurul sau oameni care sa gindeasca.

Stalin a fost educat de crestini - a fost in seminar teologic pina la 21 de ani, era cit pe aci sa fie popa. Ca aia carora le pupi tu miinile.

 

ha ha ha ha ! merci de "ajutor" ! ha ha ha ha ! esti dulce !

-------------------------

biserica ordoxa romana nu s-a razboit cu dej si ceausescu,

ci a colaborat cu ei. In regimul comunist popimea prima 50% din salariu de la statul comunist.

Primele de informatori si ceea ce ciuguleau de la botezuri, nunti si inmormintari erau extra hahaha

 

pune mana pe carte tr2006 ca esti pe l;anga subiect

din pacate au fost mii de preotio inchisi in regimul comunist

nu mai DEZINFORMA ong-ist iuropean

Mi-e sila

Statul sa nu mai finanteze nici un ONG. Aceste rahaturi papa banii publici sub tot felul de pretexte: ca apara cateii dar puturosii nu pun mana sa ajute bietele animale care vagabondeaza pe strazile oraselor bolnave si calcate de masini si acum au mai aparut si neajutoratii astia care nu pot sa isi sufle mucii de grija banului public. Le XXIe siècle sera religieux ou ne sera pas. Dar ce sa spuna aceasta fraza unor redusi mintal. Am putea sa traducem-daca ban nu e, nimic nu e.

 

Corect

...

De unde ai ajuns

la concluzia ca al nostru coleg de comentarii este din orasul dunarean Giurgiu?

Prin ONG-uri se sifoneaza tone de bani

si se fac o gramada de afaceri. E mult mai rentabil un ONG decat o societate comerciala. Cum sa le desfiintezi???

nimeni

n-a spus pe aici că dorește ca statul să mai finanțeze vre-un ONG ! Nu trage concluzii pripite.

Fiecare la muncă, proiecte, creație, eficiență.

La cati bani primesc...

Nu ar trebui sa primeasca de la stat nimic deoarece niciodata nu platesc impozite la ce iau de la nunti, botezuri, inmormantari, donatii, cerseala pe fata. La ce vile au preotii... si cand vezi cum coboara burtosii din Mercedes sau Jeep. Nu toti dar majoritatea.

 

Corect!

Reprezentantii clerului ortodox si al celorlalte culte religioase recunoscute oficial ar trebui sa aiba un statut asemanator avocatilor;unitatea administrativa (primarie) sa le asigure lacasul de cult si o locuinta de serviciu. De cate ori in viata ai nevoie de un popa? Cam tot de atatea ori ai nevoie de un avocat.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor