Trupa Taxi reactioneaza: Grigore Lese stia versurile melodiei "Despre smerenie" (Video)

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 08:25
8373 citiri
Trupa Taxi reactioneaza: Grigore Lese stia versurile melodiei "Despre smerenie" (Video)
Foto: Captura Youtube/Taxi

Trupa Taxi a reactionat, sambata seara, la declaratiile lui Grigore Lese, care a spus ca a acceptat sa apara in videoclipul melodiei-manifest "Despre smerenie", crezand ca este vorba despre o campanie de sprijinire a bisericilor de lemn, nu despre una contra ridicarii Catedralei Manturiii Neamului.

Astfel, Taxi aminteste, intr-un punct de vedere publicat pe contul de Facebook, ca Lese a vazut videoclipul si cunostea versurile melodiei.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

"Domnul Grigore Lese a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi - "Despre smerenie", inainte de a da curs invitatiei de a filma. 1. In data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei si lista participantilor confirmata in acel moment. 2. In data de 22.03.2016 domnul Grigore Lese a venit la studio. Inainte de a-si da acordul final pentru a inregistra, a fost invitat sa asculte piesa si sa urmareasca filmarile realizate pana in acel moment. Dupa ce a ascultat piesa si a vizionat filmarile, domnul Lese a intrat in studio pentru inregistrarile audio si video", se arata in punctul de vedere al trupei.

Grigore Lese, solist de muzica populara si culegator de folclor, a declarat pentru agentia de presa News.ro ca a cerut sa fie scos din videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie", care este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului, pentru ca i s-a spus ca mesajul melodiei este despre bisericile de lemn si cultura straveche, nu despre un manifest contra Catedralei.

Dan Teodorescu, despre piesa-manifest: Nu-mi imaginam ca poate provoca atata agresivitate

"Am cerut sa fiu scos din videoclip. Ma delimitez de comentariile care ies din sfera artisticului. M-am retras din aceasta poveste cu eleganta", a declarat pentru News.ro Grigore Lese.

Lese spune ca intelegerea initiala a fost sa participe, ca artist, la filmarea videoclipului, spunandu-i-se ca este vorba despre un mesaj privind bisericile de lemn si "civilizatia noastra straveche". "Vin din lumea bisericilor de lemn, patrimoniu UNESCO. Am fost botezat in biserica de lemn. Aceste simboluri au o importanta aparte pentru mine", a explicat acesta.

Formatia Taxi a lansat joi piesa "Despre smerenie", alaturi de 33 de personalitati din lumea muzicii, a teatrului si literaturii, intre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc si Mircea Cartarescu.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici" (Video)

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrala de dimineata sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca era acolo, dar pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si in spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare", incepe melodia semnata "Taxi si prietenii".

"M-am dus in oras sa-l caut. Am ajuns in Centrul Vechi. M-am gandit ca acolo e putin probabil sa-l gasesc (...) Si pana la urma l-am gasit intr-o biserica din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri patrati in total si cred ca stiu de ce l-am gasit aici: Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici", continua Taxi.

"Dumnezeu prefera lemnul. Lemnul si spatiile mici", este refrenul cantat apoi de invitatii formatiei: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc.

Videoclipul alb-negru este semnat Tudor Olaru.

Citește și:
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
#malodie manifest Catedrala Neamului, #Taxi Catedrala Neamului, #Grigore Lese Catedrala Neamului , #biserica