Violul de la Vaslui: Protopopul indeamna victima si violatorii sa se duca la spovedanie

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 14:58
5182 citiri
Violul de la Vaslui: Protopopul indeamna victima si violatorii sa se duca la spovedanie

Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasa, a indemnat duminica la cumpatare in ce priveste cazul de la Valeni, in care sapte tineri sunt acuzati de viol, si a spus ca este nevoie de implicarea Bisericii, a scolii, dar si a autoritatilor, pentru ca societatea, ghidata acum dupa reguli care "promoveaza anormalul ca fiind normal", sa revina pe calea cea buna.

"Ceea ce s-a intamplat la Valeni este foarte urat. Normal, nimanui nu-i place ce se aude, ce a fost acolo, insa este asemenea multor cazuri care se intampla in tara noastra, din nefericire, este cazul care arata tonul pe care il primeste societatea de astazi de la cei care se vor a fi formatori de opinie. [...]

Trebuie sa intelegem ca nu putem promova lucrurile care dauneaza nici macar ca informare. Putem vedea bine si rau in toate categoriile sociale. Important este sa fim putin mai selectivi, cei care transmitem mesaje catre multime sa fim putin mai responsabili, tinand cont ca noi formam o societate in care vor trai copiii nostri", a declarat pentru Agerpres Adrian Chirvasa, facand referire la mediatizarea excesiva a cazului.

Parintele condamna fapta celor sapte tineri si apreciaza ca fiind "primitiv" modul in care ei incearca sa se apere, denigrand victima. Protopopul este convins ca, desi afiseaza o atitudine aroganta, in mintea celor sapte tineri este altceva si i-a indemnat pe ei, cat si pe fata care a fost violata, sa se intoarca spre Dumnezeu si sa mearga sa se spovedeasca.

In ziua de 10 noiembrie 2014, in jurul orei 19:00, victima s-a intalnit in municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit sa o conduca acasa cu masina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un camp din apropierea localitatii Valeni, unde si-au mai chemat alti patru prieteni care au intretinut raporturi sexuale cu victima impotriva vointei acesteia.

Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt camp, din apropierea localitatii Moara Domneasca, unde a mai fost chemat un tanar care a fortat victima sa intretina raporturi sexuale.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...