Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 21:54
12583 citiri
Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

Grigore Lese, solist de muzica populara si culegator de folclor, a declarat pentru agentia de presa News.ro ca a cerut sa fie scos din videoclipul trupei Taxi, "Despre smerenie", care este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului, pentru ca i s-a spus ca mesajul melodiei este despre bisericile de lemn si cultura straveche, nu despre un manifest contra Catedralei.

"Am cerut sa fiu scos din videoclip. Ma delimitez de comentariile care ies din sfera artisticului. M-am retras din aceasta poveste cu eleganta", a declarat pentru News.ro Grigore Lese.

Lese spune ca intelegerea initiala a fost sa participe, ca artist, la filmarea videoclipului, spunandu-i-se ca este vorba despre un mesaj privind bisericile de lemn si "civilizatia noastra straveche". "Vin din lumea bisericilor de lemn, patrimoniu UNESCO. Am fost botezat in biserica de lemn. Aceste simboluri au o importanta aparte pentru mine", a explicat acesta.

Formatia Taxi a lansat joi piesa "Despre smerenie", alaturi de 33 de personalitati din lumea muzicii, a teatrului si literaturii, intre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc si Mircea Cartarescu.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mantuirii Neamului romanesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrala de dimineata sa-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am gasit. Sunt convins ca era acolo, dar pur si simplu nu l-am gasit eu, desi l-am cautat pana si-n salile polivalente, si in cele 12 lifturi, si in parcarea subterana si in spatiile auxiliare. Nu l-am gasit, dar nu m-am mirat. Acolo totusi e o suprafata de 11 hectare", incepe melodia semnata "Taxi si prietenii".

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici" (Video)

"M-am dus in oras sa-l caut. Am ajuns in Centrul Vechi. M-am gandit ca acolo e putin probabil sa-l gasesc (...) Si pana la urma l-am gasit intr-o biserica din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri patrati in total si cred ca stiu de ce l-am gasit aici: Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici", continua Taxi.

"Dumnezeu prefera lemnul. Lemnul si spatiile mici", este refrenul cantat apoi de invitatii formatiei: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc.

Videoclipul alb-negru este semnat Tudor Olaru.

Citeste si:
Prima reacție a lui Liviu Dragnea după despărțirea de Irina: „Întotdeauna iau decizii spre mai bine”
Prima reacție a lui Liviu Dragnea după despărțirea de Irina: „Întotdeauna iau decizii spre mai bine”
Liviu Dragnea a avut marți prima reacție după despărțirea de Irina Tănase. Fostul lider PSD susține că viața sa personală este privată și susține că a petrecut ziua de Sfântul...
Deputată USR: ”Din banii pentru pensiile speciale ale primarilor ar avea o masă caldă la şcoală aproape 850.000 de elevi”
Deputată USR: ”Din banii pentru pensiile speciale ale primarilor ar avea o masă caldă la şcoală aproape 850.000 de elevi”
Deputaţii USR au votat marţi pentru continuarea Programului-pilot „Masă caldă în şcoli”, argumentând însă pentru necesitatea extinderii programului, aşa cum a fost asumat, de altfel,...