Ziare.com

Ziua bunicilor lui Hristos

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 11:27

   

Ziua bunicilor lui Hristos
Pe 9 septembrie, imediat dupa marele praznic al Nasterii Maicii Domnului, Biserica ii praznuieste pe Sfintii si Dreptii Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria.

Biserica a marturisit totdeauna ca Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, caci Cel ce S-a nascut din ea nu e o persoana omeneasca deosebita de cea dumnezeiasca, ci Insusi Fiul lui Dumnezeu. De vreme ce Hristos a avut mama, putem afirma fara retinere ca El a avut si bunici.

Ioachim si Ana - bunicii lui Hristos

Ioachim, tatal Fecioarei Maria, era din neamul imparatesc al lui David, din semintia lui Iuda. Ana, sotia lui Ioachim a fost fiica lui Matan si sora cu Iacov, cu Maria, mama Salomeii - sotia lui Zevedei si cu Sovi, care a nascut pe Elisabeta, mama Sfantului Ioan Botezatorul...Continuarea aici
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Citeste mai multe despre Sfintii Ioachim si Ana
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E randul nostru...!

Noi suntem sau vom fi bunici. Cum stam cu "sfintenia" si cu "dreptatea"?! Avem habar de ele, ne pasa de ele, ne preocupa cumva 'problema'..., sau ne batem joc de sufletul nostru,...si-al altora!!?

“Astfel, deci, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, SFINTI si prea iubiti, imbrãcati-vã cu o inimã plinã de indurare, cu bunãtate, cu smerenie, cu blandete, cu indelungã rãbdare.
Ingãduiti-vã unii pe altii, si, dacã unul are pricinã sã se plangã de altul, iertati-vã unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-vã si voi.
Dar mai presus de toate acestea, imbrãcati-vã cu dragostea, care este legãtura desãvarsirii." (Coloseni 3:12-14)

 

Lake,

zi si mie cum l-au prins iudeii pe DUMNEZEU in pustie si cat de bine L-au caftit; zi ce fel de corectie au aplicat FIULUI si de ce.

Inaintea Lui, orice gura va amuti...!

Draga Kel,
citeste Biblia si te vei lamuri!

Deocamdata ia seama la 2 Peter cap.3:
“Inainte de toate, sã stiti cã in zilele din urmã vor veni BATJOCORITORI plini de batjocuri, care vor trãi dupã poftele lor"…, dar…
“Domnul nu intirzie in implinirea fãgãduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelungã rãbdare pentru voi, si doreste ca nici unul sã nu piarã, ci toti sã vinã la pocãintã."

Maria

Deci, sa nu gresim caci vorba aia "suntem un popor crestin": Fecioara Maria a nascut pe Isus - omul si nu pe Isus Dumnezeul care este parte a Sfintei Triunitati; Domnul Isus este din vesnicii in vesnicii; El prin El si pentru El sa facut creatia deci, El a existat cu muuuuuuuuult timp inainte de a se naste printre noi de catre Maria.

 

"Isus-omul" ESTE Fiul lui Dumnezeu!

Bogdane,
In Biblie se spune mai mult decat ‘in clar’ (cateva exemple):

1 Ioan 4:15 Cine va mãrturisi cã Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rãmane in el, si el in Dumnezeu.
1 Ioan 5:1 Oricine crede cã Isus este Hristosul, este nãscut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Cel ce L-a nãscut, iubeste si pe cel nãscut din El.
1 Ioan 5:20 Stim cã Fiul lui Dumnezeu a venit, si ne-a dat pricepere sã cunoastem pe Cel ce este adevãrat. Si noi suntem in Cel ce este adevãrat, adicã in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevãrat si viata vesnicã.
2 Ioan 1:3 Harul, indurarea si pacea sã fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatãl, si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatãlui, intr-adevãr si in dragoste!

"Cine este mincinosul, dacã nu cel ce tãgãduieste cã Isus este Hristosul?"

Bogdane,
Tot in Biblie, si tot in clar, sunt astfel de atentionari:

1 Ioan 2:22 "Cine este mincinosul, dacã nu cel ce tãgãduieste cã Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tãgãduieste pe Tatãl si pe Fiul."
1 Ioan 4:3 "Si orice duh, care nu mãrturiseste pe Isus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cãrui venire ati auzit. El chiar este in lume acum."
2 Ioan 1:7 "Cãci in lume s-au rãspandit multi amãgitori, care nu mãrturisesc cã Isus Hristos vine in trup. Iatã amãgitorul, iatã Antihristul!"

Fecioara Maria a nascut (prin agentia Duhului Sfant) pe Isus Hristos, Domnul, fiind posibila astfel intruparea Fiului lui Dumnezeu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor