Brambureala la Camera Deputatilor pe tema eutanasierii maidanezilor

Marti, 31 Mai 2011, ora 11:57
1280 citiri
Brambureala la Camera Deputatilor pe tema eutanasierii maidanezilor

Legea care prevede posibilitatea ca decizia de eutanasiere a cainilor vagabonzi sa fie lasata la latitudinea Consiliilor locale a fost adoptata pe articole, luni, de deputati, dar asta nu inseamna ca ea va trece la votul final care va fi dat la ora 12.30.

Pare un paradox ca deputatii sa aprobe fiecare articol al legii, dar proiectul legislativ sa pice la votul final si totusi situatia nu este noua. De exemplu acelasi lucru s-a intamplat saptamana trecuta la Senat, cu proiectul de lege privind parteneriatul public privat, care a fost votat pe articole, dar la final a fost respins prin vot.

Contactat de Ziare.com, liderul minoritatilor nationale, deputatul Varujan Pambuccian, a explicat ca situatia nu este neobisnuita si ca nu se stie daca legea privind cainii vagabonzi va trece sau nu pana la urma.

Legea eutanasierii maidanezilor, adoptata pe articole

"In toate grupurile o parte o sa voteze pro si o parte contra. Nu exista o regula, din pacate. Eu votez impotriva. Nu exista un vot compact pe grupuri pe aceasta tema. Se poate intampla, tine de jocul majoritatilor. Acum sala nu e plina, sunt circa 150 de oameni, nu putem sti cei care vor veni la votul final cum vor vota. Pot sa debalanseze votul", a declarat Varujan Pambuccian, lider al uneia dintre componentele importante ale coalitieie aflate la putere.

Pe de alta parte, intrebat care este in opinia sa solutia acestei probleme delicate, liderul minoritatilor a declarat: "Asa cum s-a rezolvat peste tot, prin sterilizare, inclusiv si a cainilor din curtile oamenilor.(...) De acolo apar incontinuu cainii vagabonzi, nu de pe strada. Trebuie adunati, sterilizati, o parte pot fi lasati in strada, o parte dusi in adaposturi, dar trebuie oprita sursa. Si sursa o reprezinta curtile oamenilor. Cainii pe care ii avem acum in Bucuresti provin din satele din jurul Bucurestiului de la oamenii care lasa cainii sa se inmulteasca necontrolat si vin cu puii la oras si le dau drumul la marginea orasului. Asa apar."

Proiectul de lege referitor la transferarea responsabilitatii in privinta eutanasierii cainilor vagabonzi la Consiliile locale trebuie sa adune cel putin 167 de sustinatori la votul final care se va da la ora 12.30. Este dificil de spus daca va trece sau nu, mai ales ca balcoanele salii de plen sunt pline de sustinatori ai drepturilor animalelor care ameninta cu proteste in cazul in care legea va fi adoptata.

Citeste si:
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...
Lemnele pentru foc s-ar putea ieftini. Iohannis a promulgat legea prin care TVA-ul scade de la 19% la 5%
Lemnele pentru foc s-ar putea ieftini. Iohannis a promulgat legea prin care TVA-ul scade de la 19% la 5%
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, decembrie, două legi care prevăd scăderea TVA pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare...
Comentarii
I.E.Feher
rank 1
"Pare un paradox ca deputatii sa aprobe fiecare articol al legii, dar proiectul legislativ sa pice la votul final"