Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Brigitte Bardot ne face praf, cu presedintele nostru cu tot (Opinii)

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 21:50
7148 citiri
Brigitte Bardot ne face praf, cu presedintele nostru cu tot (Opinii)
Foto: Arhiva

Intr-o scrisoare deschisa putin obsnuita si, mai ales, putin protocolara, adresata "Presedintelui nefericitei Romanii", fosta mare vedeta de film Brigitte Bardot se adreseaza domnului Traian Basescu, cu doua intrebari puse de la obraz:

Prima - Unde sunt sumele primite de la Comisia Europeana, destinate vaccinarii cainilor din Romania, pentru a inlatura pericolul turbarii?

A doua - Unde sunt cei circa 3,42 milioane caini care, chipurile, au fost vaccinati in 2011 din fondurile UE?

Revolta doamnei Brigitte Bardot, exprimata pe site-ul Fundatiei sale a izbucnit cand a vazut o emisiune socanta a cunoscutului canal France 2, unde sunt redate imagini cu prinderea si incarcerarea in custi a cainilor nostri.

Scrisoarea nu este una strict particulara. Ea poarta antetul fundatiei Brigitte Bardot, membra a organizatiei Dalai Lama, iar autoarea pune punctul pe i foarte precis: "cainii platesc cu viata lor o gestiune corupta".

Si mai spune fosta sex-smbol a Europei: "Haida-de, domnule Presedinte, sa nu ne spuneti ca v-ar lipsi fondurile pentru gestionarea cainilor vagabonzi din Romania! Dumneavoastra stiti ca problema ar fi putut fi reglata demult".

Cine stie sa citeasca printre randuri poate usor observa ca revolta autoarei nu este cutremurata numai de soarta cainilor ci si de banuiala sa - din tonul scrisorii rezulta chiar de certitudinea sa - ca autoritatile romane au primit fonduri frumoase sa rezolve problema cainilor, dar sumele au ajuns in alte buzunare decat cele destinate.

Pe scurt, cineva s-a infruptat din ceea ce le era destinat maidanezilor prin mila Europei, urmare interventiei doamnei Bardot. Sa fie oare asa?

Nu stiu daca este sau nu, dar tin minte ca dupa tragedia cu acel nefericit copil care a sfarsit sfasiat de caini, primarul general sustinea ca numai lipsa de fonduri l-a impiedicat sa rezolve problema.

Brigitte Bardot n-are cum sa stie cine este primar general acum. Ea s-a adresat primarului general pe care l-a cunoscut candva demult, cel care in prezent este presedintele Romaniei si despre care nu stie ca actualii potentati il tin cat mai departe de treburile tarii.

Dar in aceste conditii, imi pun o intrebare simpla: are domnul Sorin Oprescu barbatia sa rascoleasca in hartii, sa afle incotro s-au dus fondurile europene, eventual chiar sa dea problema pe mana procuraturii, pentru ca macar pe viitor sa nu ne mai facem de ras in fata Europei?

Nu ma ingrijoreaza altceva decat finalul scrisorii cu pricina. Scrie autoarea: "Eu, care aveam amintiri frumoase despre Romania, o compar acum cu infernul. Fiecare caine prins in lasou pentru a fi dus la moarte trbeuie sa atarne greu in constiinta Dumneavoastra. Dar oare demnul succesor al lui Ceausescu are constiinta?".

Cuvinte grele, care insa au gresit adresa. Trebuie sa raspunda Sorin Oprescu, dar normal ar fi sa ia pozitie insusi Victor Ponta, daca are curajul si demnitatea sa spuna sec: doamna, acum eu sunt jupanul, eu dau socoteala.

Ponta da socoteala? Hai, sa fim seriosi!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Brigitte Bardot protectia animalelor, #caini vaccinare, #fonduri europene , #caini vagabonzi