Cainele care a ucis un copil apartinea unui ONG

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 15:45
4577 citiri
Cainele care a ucis un copil apartinea unui ONG
Foto: Arhiva Ziare.com

Unul din cainii care i-au atacat luni pe cei doi copii in zona Parcului Tei, din Capitala, se afla in evidenta autoritatilor, fiind sterilizat de acestea si adoptat de un ONG pentru protectia animalelor.

Este vorba despre animalul care a fost gasit cu urme de sange pe bot si care figureaza ca fiind adoptat in decembrie 2008 de fundatia Caleidoscop. Potritvit B365.ro, dupa procedura de adoptie, ONG-ul a repus cainele comunitar in libertate, iar acesta s-a instalat pe terenul viran din sectorul 2, acolo unde s-a produs tragedia de luni.

Practic, procedura de "adoptie" este de multe ori doar una formala, la care se recurge atunci cand un animal se afla in pericol. Acesta este preluat de un ONG, eventual castrat cu ajutorul autoritatilor, dupa care, daca nu i se gaseste un stapan, este pus in libertate, nu eutanasiat, asa cum se procedeaza in alte state.

Cainii maidanezi din zona parcului Tei, ridicati de hingheri

"Am reusit sa identificam cei sase caini. Cel care avea si urme de sange pe gura este un caine sterilizat de ASPA si adoptat de fundatia Caleidoscop in decembrie 2008. Acesta nu trebuia sa se afle acolo. O sa intram pe fir, sa aflam ce au dansii de spus, inclusiv in fata Politiei", a declarat Razvan Bancescu, din partea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din Bucuresti.

Luni, dupa producerea incidentului, ASPA a trimis un echipaj de hingheri care a preluat cei sase caini din zona unde a avut loc tragedia. Acestia au constatat ca cele dintre cele sase patrupede, cinci erau femele si erau sterilizate, in vreme ce masculul nu era castrat.

La randul lor, reprezentantii ONG-ului Caleidoscop sustin ca nu au nicio vina pentru cele intamplate si ca ei doar si-au asumat responsabilitatea ca animalul va fi sterilizat.

"Acest catel a fost preluat de hingheri dintr-o zona oarecare, a fost sterilizat si microcipat si apoi a fost solicitat spre reteritorializare, iar noi am completat documentele ca sa fie reteritorializat. Ca sa fie gratuit, iubitorii de animale se adresau noua, ca numai prin noi procesul era gratuit.

Cainele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat inapoi si nu stim ce s-a intamplat cu el, noi nu am urmarit evolutia cainilor 5 ani de zile. Eu mi-am asumat responsabilitatea ca acel caine a fost sterilizat si s-au cheltuit niste bani pentru el ca sa fie sterilizat si microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastra. Asociatiile si fundatiile din Bucuresti au reteritorializat mii de animale. Este foarte greu sa tii urma fiecaruia, aproape imposibil", a declarat Carmen Secareanu, presedintele asociatiei Caleidoscop, pentru sursa citata.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#caine ucis copil Bucuresti, #caine adoptat eliberat ONG, #asociatii animale caini comunitari , #caini vagabonzi