Legea privind cainii vagabonzi, adoptata - vezi in ce conditii pot fi eutanasiati

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:20
7328 citiri
Legea privind cainii vagabonzi, adoptata - vezi in ce conditii pot fi eutanasiati
Foto: Arhiva

Deputatii au adoptat marti legea privind cainii fara stapan, astfel ca soarta maidanezilor se afla de acum incolo in mainile autoritatilor locale.

Potrivit actului normativ adoptat marti prin vot, soarta cainilor fara stapan va fi decisa de primarii si consilii locale, anunta Tvr Info.

In favoarea legii s-au inregistrat 168 voturi, in timp ce 111 deputati au fost contra, iar 14 s-au abtinut. Camera Deputatilor adoptase pe 17 octombrie legea pe articole, insa votul final a fost amanat de mai multe ori, inclusiv saptamana trecuta, din cauza dezbaterilor tensionate asupra proiectului.

Maidanezii vor fi stransi de pe strada si daca in termen de 30 de zile nu vor fi adoptati, iar primariile nu vor avea bani sa ii tina in adaposturi s-ar putea sa fie eutanasiati.

Fiecare autoritate locale va decide printr-un referendum soarta cainilor fara stapan.

Insa adoptarea legii, care a fost amanata de mai multe ori, nu a fost lipsita de incidente.

In sala de plen, la momentul votului, au fost prezenti si reprezentanti ai organizatiilor pentru drepturile animalelor. Cand au realizat ca legea a fost adoptata au inceput sa vocifereze si au fost scosi din sala.

PDL Bucuresti saluta votul favorabil din Camera Deputatilor prin care a fost adoptata legea care va rezolva problema cainilor maidanezi.

"Adoptarea legii este un semnal de normalitate politica si sociala. Cele 168 de voturi in favoarea acestei legi arata faptul ca parlamentarii au inteles cat de importanta este aceasta lege pentru comunitatile locale pe care le reprezinta. Cele 500.000 de semnaturi stranse de reprezentantii PDL intr-o perioada scurta de timp, din care peste 200.000 apartinand organizatiei de Bucuresti, i-au convins pe parlamentari ca exista o majoritate a romanilor care se confrunta cu aceasta problema si care o doresc rezolvata. Pentru ca Romania trebuie sa devina o tara cu adevarat europeana, in care cetatenii sai nu risca sa fie muscati de haite de animale pe strada", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

PDL Bucuresti sustine ca votul de marti este un pas catre solutionarea problemei cainilor maidanezi.

"Votul de marti este doar un prim pas catre solutionarea problemei. Decizia va apartine intr-un final administratiilor locale, ele urmand sa-si consulte cetatenii asupra variantei de rezolvare. Consiliile locale pot decide in favoarea oricarei variante, de la sterilizare si intoarcerea maidanezilor in strada, plasarea in adaposturi special amenajate si ajungand pana la eutanasiere, in cazul in care nimeni nu doreste sa-i adopte. Toti primarii trebuie sa-si faca bine calculele asupra oportunitatii solutiei pe care o propun si sa o prezinte public", se mai arata in comunicat.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#lege eutanasiere maidanezi adoptata deputati, #referendum local eutanasiere maidanezi , #caini vagabonzi