Dosar penal in cazul copilului ucis de caini in Capitala

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 15:44
4227 citiri
Dosar penal in cazul copilului ucis de caini in Capitala
Foto: Arhiva

Dosarul privind imprejurarile in care a murit copilul de patru ani muscat de caini in zona Parcului Tei din Bucuresti va fi preluat, de la procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei, de cei ai Parchetului instantei supreme, care vor continua ancheta in acest caz.

"Prin rezolutia din data de 4.09.2013, in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, s-a dispus preluarea cauzei avand ca obiect decesul minorului A. I. C. (in varsta de 4 ani) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica", se arata intr-un comunicat remis miercuri de Parchetul general.

Potrivit sursei citate, motivele ce au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acestui caz.

Surse judiciare au precizat ca in acest caz vor fi mentinute toate actele de cercetare efectuate pana in prezent, precum rezultatul necropsiei, procesul verbal de cercetare la fata locului si declaratiile unor martori.

Copil ucis de caini in Bucuresti: Politia Capitalei deschide o ancheta

Parchetul Capitalei a anuntat anterior ca procurorii bucuresteni vor cerceta imprejurarile in care a murit copilul de patru ani muscat de caini vagabonzi in Capitala, in acest caz fiind constituit un dosar penal, urmand sa fie facute si verificari privind respectarea legislatiei legate de gestionarea cainilor fara stapan.

"La data de 3.09.2013, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost constituit un dosar penal avand ca obiect imprejurarile in care s-a produs decesul minorului A. I. C., in varsta de 4 ani. Totodata, in cauza vor fi efectuate verificari si cu privire la modalitatea in care au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan", se precizeaza intr-un comunicat remis miercuri de Parchetul Capitalei si Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei.

Copil de patru ani, omorat de caini intr-un parc din Bucuresti (Video)

Copilul in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#dosar penal copil muscat caini, #dosar penal copil ucis caini, #copil ucis caini , #caini vagabonzi