Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: De ce nu va reusi Sorin Oprescu sa adune cainii

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:38
2773 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: De ce nu va reusi Sorin Oprescu sa adune cainii

Aproape as fi vrut ca primarul Sorin Oprescu sa reuseasca in operatiunea cainilor, dar acum e clar ca nu o va face. Nu s-a intamplat mai nimic de la moartea lui Ionut. A, ba nu, s-a intamplat ceva. S-a vorbit mult, infiorator de mult. Cuvinte dure, cuvinte triste, urlete, suspine, dar s-a facut infim de putin.

Luni dimineata, o stire cu un copil muscat a strabatut opinia publica precum o cometa. Nici macar nu mai avem puterea sa ne revoltam.

Sorin Oprescu si toti primarii din Romania au posibilitatea sa rezolve aceasta problema, opinia publica, intr-o proportie covarsitoare isi doreste ca animalele fara stapan sa fie ridicate de pe strazi. Dar se bate pasul pe loc. De ce? Tot o stire din urma cu cateva zile anunta ca un taran a fost atacat de o haita de caini la marginea unei paduri. O sa fim prima tara din lumea civilizata in care cainii se transforma la loc in lupi.

In urma cu cateva zile m-am aflat in Curtea de Arges si am fost socat de numarul mare de caini. Efectiv nu te puteai plimba pe strada principala fara sa faci slalom printre haite. Am cautat un politist comunitar, ceva, sa-l intreb care-i problema, ce se intampla in fosta capitala a Tarii Romanesti, n-am dat de nimeni. Am plecat cu un gust amar dupa ce am trecut pe la manastire si i-am citit fiicei mele "Legenda Mesterului Manole".

Nu stiu cine e primar in Curtea de Arges, nu vreau sa aflu, mi-e lehamite sa descopar un alt baronel local care imparte pixuri si cumpara carti de identitate in ziua alegerilor.

De fapt, e mai limpede ca lumina zilei ca nimic din ce e necesar pentru comunitate nu se va rezolva pentru ca pur si simplu, nevoile costa mult si nu aduc profit. Cainii, daca ar fi luati de pe strazi, ar deveni o problema rezolvata pentru care primariile nu ar mai trebuie sa aloce an de an un buget care sa poata fi jefuit, fundatiile n-ar mai putea sa-i stoarca de bani pe iubitorii de animale de la noi si din Germania, cabinetele veterinare ar trebui sa renunte la castrarile fictive, platite cu bani de la primarie. Cine are interes sa rezolve o problema aducatoare de atatea profituri? Restul sunt suferinte accidentale care nu fac decat sa mareasca sumele de bani alocate pentru a se rezolva o problema care nu trebuie rezolvata.

Acesta e doar un caz, dar acelasi lucru se intampla si cu autostrazile. Daca le-am construi in trei ani prin licitatii cinstite, fara spaga si cu respectarea termenelor, brusc, o gramada de paduchi din ministere si de firme capuse ar ramane fara obiectul muncii. Ce-ar mai promite politicienii pentru viitorul mandat?

La fel e si cu pistele de biciciclete din orase, cu fondurile europene, cu anveloparea blocurilor, cu orice proiect. Se face daca poate fi furat si dus intr-o zona eficienta pentru birocrati si cel mult neutra pentru platitorii de taxe daca nu periculoasa. Pai, ce fac acum primariile cu anveloparea blocurilor se numeste jaf la drumul mare din banii contribuabililor. O operatiune mai superficiala decat asta nu cred ca a fost inventata. Doar lipitul de timbre pe scrisori cred ca poate concura cu ce fac primarii de sector cu blocurile din Bucuresti.

Daca se intreaba cineva de ce creste sentimentul de nemultumire, de ce iese lumea in strada la primul semn, e pentru ca autoritatea se dizolva si nu se mai bucura de niciun respect. Oamenii au inteles ca nu sunt decat vaci de muls pentru politicieni.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#caini vagabonzi castrare eutanasiere, #bani furati primari , #caini vagabonzi