Iubitorii cainilor vagabonzi protesteaza si de Paste

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 15:13
1168 citiri
Iubitorii cainilor vagabonzi protesteaza si de Paste

Reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care se opun eutanasierii cainilor vagabonzi au anuntat, sambata, ca vor protesta in Capitala si in zilele de Paste, urmand sa aiba loc mitinguri la Parlament si flash-mob-uri in zonele centrale ale orasului.

Actiunile sunt organizate ca urmare a faptului ca "deputatii au trecut eutanasierea pe ordinea de zi a sedintei din 26 aprilie, a treia zi de Paste", dupa cum spun reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu.

"Mitingul de marti, 26 aprilie, va avea loc in Parcul Izvor, de la ora 10.00. Foarte probabil, vom protesta tot acolo si miercuri", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii asociatiei.

Aparatorii animalelor mai spun ca, in noaptea de Inviere, vor merge la biserica sa ia lumina purtand haine inscriptionate cu mesajul "Un adevarat crestin alege viata", iar duminica, in prima zi de Paste, vor participa la flash-mob-uri de cate zece minute in Piata Universitatii si in Parcul Unirii, la Cruce.

Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu sunt de parere ca eutanasierea nu rezolva problema cainilor si propun o lista cu masuri "recomandate tuturor celor inteligenti care fac parte din administratie si care vor sa aiba roade eficiente in lupta cu maidanezii".

Printre masuri se numara "sterilizarea tuturor cainilor fara pedigree cu stapan din toata tara, sterilizarea si reteritorializarea tuturor cainilor fara stapan blanzi, precum si adapostirea initiala a tuturor cainilor reclamati si crearea unei comisii pentru ei, compusa din dresori, etologi (specialisti in comportamentul canin) si din protectorii de zona (protectorii de zona sunt persoanele care le dau de mancare si care ii cunosc foarte bine)".

Alte propuneri vizeaza recensamantul tuturor cainilor, propunerea spre adoptie a tuturor cainilor de pe strada si din adaposturi, dar si amenajarea de tarcuri temporare in institutiile publice si in jurul blocurilor.

"Orice alte metode (eutanasia, simpla adapostire etc) nu dau niciodata roade, decat nesemnificative si pe termen scurt", spun cei de la Asociatia Cutu-Cutu.

Numarul cainilor fara stapan din Bucuresti este estimat la peste 40.000.

Peste 1.400 de bucuresteni, dintre care 274 de copii, au ajuns la spital dupa ce au fost muscati de caini vagabonzi in primele doua luni ale anului, conform datelor Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals".

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...