Mircea Marinescu: Vom contesta legea maidanezilor la CCR

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 15:57
1715 citiri
Mircea Marinescu: Vom contesta legea maidanezilor la CCR
Foto: Arhiva

Mircea Marinescu, presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), a afirmat, marti, ca va ataca legea care prevede eutanasierea cainilor fara stapan la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

El si-a motivat initiativa sustinand ca este vorba despre o crima, actul normativ fiind neconstitutional, potrivit B1 TV.

"In mod cert vom contesta acest articol la CCR, pentru ca nu este constitutional. Vom ataca aceasta lege criminala, daca va fi votata de plenul Parlamentului", a spus Marius Marinescu, inainte ca legea sa fie adoptata, marti, de Camera Deputatilor, camera decizionala.

El a avertizat ca votarea acestei legi va duce la impartirea comunitatii in doua tabere: cei care vor eutanasierea si iubitorii de animale.

Marius Marinescu nu are insa dreptul sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru ca el nu mai este parlamentar. Conform Constitutiei CCR se poate pronunta asupra constitutionalitatii unei legi doar la sesizarea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a Guvernului, a Curtii Supreme de Justitie, a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori sau a Avocatului Poporului.

Legea care prevede eutanasierea maidanezilor, adoptata de Parlament

Legea care prevede eutansierea cainilor fara stapan a fost adoptata, marti, cu 266 de voturi pentru, 23 impotriva si 29 de abtineri.

Legea prevede, printre altele, ca un caine fara stapan care nu este revendicat sau adoptat in termen de 14 zile lucratoare va fi eutanasiat de primarii.

Acestea sunt obligate sa ii informeze pe cetateni cu privire la cainii fara stapan care pot fi adoptati. De asemenea, eutanasierea nu este obligatorie, cainii putand sa fie tinuti in adaposturi daca primaria are banii necesari.

Legea va merge la promulgare, catre presedintele Traian Basescu, dupa care va fi publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#legea maidanezilor CCR, #legea maidanezilor Curtea Constitutionala, #eutanasiere maidanezi Parlament , #caini vagabonzi