Legea maidanezilor, din nou pe agenda Prefecturii Bucuresti

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 15:06
1689 citiri
Legea maidanezilor, din nou pe agenda Prefecturii Bucuresti
Foto: Arhiva

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat, miercuri, la prezentarea bilantului celor patru ani de mandat, ca problema cainilor fara stapan ramane, in continuare, una dintre cele mai grave.

Atanasoaei a adaugat ca, in cursul zilei de marti, a trimis Senatului propunerile de modificare a Legii cainilor fara stapan, ca urmare a argumentelor Curtii Constitutionale, care a decis ca prevederi din actul normativ sunt neconstitutionale, transmite postul de televiziune Digi24.

A primit 2.000 de euro despagubiri dupa ce a fost muscata de caini

Potrivit propunerii de modificare a articolului din Legea cainilor fara stapan adusa de Prefectura Capitalei, dupa decizia Curtii Constitutionale, cainii cazati in adaposturi ar putea fi eutanasiati doar daca sunt diagnosticati cu boli grave, transmisibile la om, boli incurabile sau sunt agresivi.

La sfarsitul anului trecut, a fost adoptata Legea privind cainii comunitari care prevedea ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea realiza dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia.

Presa austriaca: Dupa 20 de ani de dezbateri, Romania a adoptat Legea maidanezilor

Actul normativ nu poate fi insa aplicat: Curtea Constitutionala a decis ca incalca prevederile legii fundamentale. In prezent, situatia maidanezilor este reglementata printr-o lege adoptata in 2008, care interzice eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia celor care sufera de boli incurabile.

Potrivit statisticilor, in Bucuresti sunt 50.000 de caini comunitari. Neoficial, numarul acestora este aproape dublu. In ciuda cifrelor ingrijoratoare, autoritatile locale nu reusesc sa gaseasca solutii concrete. Si asta chiar daca atat primarul general, cat si prefectul Capitalei au venit cu propuneri de-a lungul timpului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Legea maidanezilor Prefectura Capitalei, #Lege maidanezi Romania, #Mihai Atanasoaei prefect Capitala , #caini vagabonzi